Saporro mizează pe sprijinul popular pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030

Data:

Majoritatea locuitorilor din prefectura Hokkaido, din nordul Japoniei, sunt în favoarea candidaturii oraşului Sapporo, capitala provinciei, pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, conform unui sondaj guvernamental publicat miercuri şi citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale au organizat în perioada 2-14 martie mai multe sondaje de opinie prin poştă, internet şi pe stradă în rândul a 17.500 de persoane din oraşul candidat şi alte regiuni, dintre care 13.875 au răspuns, conform rezultatelor publicate.

Dintre aceştia, 56,4 la sută şi-au manifestat acordul pentru organizarea Jocurilor Olimpice în capitala provinciei, care şi-a anunţat pregătirea candidaturii.

În afară de Sapporo, care a mai găzduit Olimpiada de iarnă în 1972, alte candidaturi anunţate sunt Barcelona-Pirineos (Spania), Salt Lake City (SUA) şi Vancouver-Whistler (Canada).

Sapporo, care a găzduit la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo competiţiile de maraton şi marş, şi-a manifestat iniţial interesul pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, dar Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a respins candidatura după puternicul cutremur de pământ care a avut loc în regiune în 2018.

Sursa: Agerpers

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship pentru a 19-a oară

Naţionala de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en-titre, a învins, la Durban, reprezentativa Argentinei, cu scorul...

Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea

Ciclistul belgian Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea, după ce a încheiat pe primul loc cursa...

Jack Miller a câştigat Marele Premiu al Japoniei. Quartararo se menţine lider la general

Pilotul australian Jack Miller (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Japoniei la clasa-regină a motociclismului viteză - MotoGP...

Eliud Kipchoge a câştigat Maratonul de la Berlin și a stabilit un nou record mondial

Eliud Kipchoge, campion olimpic, a câştigat maratonul de la Berlin, stabilind un nou record mondial. Kenyanul afost cronometrat...