Saporro mizează pe sprijinul popular pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030

Data:

Majoritatea locuitorilor din prefectura Hokkaido, din nordul Japoniei, sunt în favoarea candidaturii oraşului Sapporo, capitala provinciei, pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, conform unui sondaj guvernamental publicat miercuri şi citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale au organizat în perioada 2-14 martie mai multe sondaje de opinie prin poştă, internet şi pe stradă în rândul a 17.500 de persoane din oraşul candidat şi alte regiuni, dintre care 13.875 au răspuns, conform rezultatelor publicate.

Dintre aceştia, 56,4 la sută şi-au manifestat acordul pentru organizarea Jocurilor Olimpice în capitala provinciei, care şi-a anunţat pregătirea candidaturii.

În afară de Sapporo, care a mai găzduit Olimpiada de iarnă în 1972, alte candidaturi anunţate sunt Barcelona-Pirineos (Spania), Salt Lake City (SUA) şi Vancouver-Whistler (Canada).

Sapporo, care a găzduit la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo competiţiile de maraton şi marş, şi-a manifestat iniţial interesul pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, dar Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a respins candidatura după puternicul cutremur de pământ care a avut loc în regiune în 2018.

Sursa: Agerpers

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, la al 20-lea titlu de campioană naţională

CSA Steaua Bucureşti a cucerit al 20-lea său titlu de campioană naţională la polo pe apă, după ce...

Fotbal: Universitatea Craiova va juca barajul pentru Conference League

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (0-1), sâmbătă, pe teren propriu,...

Fotbal: CFR Cluj, vicecampioană a României

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a surclasat-o pe Farul Constanţa cu scorul de 5-1...

Formula 1: Oscar Piastri (McLaren) s-a impus în ultima sesiune de antrenamente libere de la Imola

Pilotul australian Oscar Piastri (McLaren) a dominat cea de-a treia ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui...