Saporro mizează pe sprijinul popular pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030

Data:

Majoritatea locuitorilor din prefectura Hokkaido, din nordul Japoniei, sunt în favoarea candidaturii oraşului Sapporo, capitala provinciei, pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, conform unui sondaj guvernamental publicat miercuri şi citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale au organizat în perioada 2-14 martie mai multe sondaje de opinie prin poştă, internet şi pe stradă în rândul a 17.500 de persoane din oraşul candidat şi alte regiuni, dintre care 13.875 au răspuns, conform rezultatelor publicate.

Dintre aceştia, 56,4 la sută şi-au manifestat acordul pentru organizarea Jocurilor Olimpice în capitala provinciei, care şi-a anunţat pregătirea candidaturii.

În afară de Sapporo, care a mai găzduit Olimpiada de iarnă în 1972, alte candidaturi anunţate sunt Barcelona-Pirineos (Spania), Salt Lake City (SUA) şi Vancouver-Whistler (Canada).

Sapporo, care a găzduit la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo competiţiile de maraton şi marş, şi-a manifestat iniţial interesul pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, dar Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a respins candidatura după puternicul cutremur de pământ care a avut loc în regiune în 2018.

Sursa: Agerpers

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Alin Petrache – Federaţiile irlandeză şi sud-africană au bugete mai mari decât primeşte sportul românesc

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a afirmat, joi, că federaţiile naţionale din Irlanda şi Africa de...

Fotbal: FRF le cere şcolilor să-şi aducă elevii la meciul România – Andorra

Federaţia Română de Fotbal cere şcolilor şi instituţiilor cu activitate juvenilă să organizeze acţiuni prin care să asigure...

Handbal feminin: CSM Bucureşti a câştigat fără emoţii cu Minaur, în Liga Naţională

CSM Bucureşti a învins-o fără probleme pe CS Minaur Baia Mare, cu scorul de 29-22, joi seara, în...

Rugby: Zece schimbări în echipa României pentru meciul cu Scoţia, de la Cupa Mondială

Stafful tehnic al echipei României a făcut nu mai puţin de zece schimbări faţă de partida cu Africa...