Saporro mizează pe sprijinul popular pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030

Data:

Majoritatea locuitorilor din prefectura Hokkaido, din nordul Japoniei, sunt în favoarea candidaturii oraşului Sapporo, capitala provinciei, pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, conform unui sondaj guvernamental publicat miercuri şi citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale au organizat în perioada 2-14 martie mai multe sondaje de opinie prin poştă, internet şi pe stradă în rândul a 17.500 de persoane din oraşul candidat şi alte regiuni, dintre care 13.875 au răspuns, conform rezultatelor publicate.

Dintre aceştia, 56,4 la sută şi-au manifestat acordul pentru organizarea Jocurilor Olimpice în capitala provinciei, care şi-a anunţat pregătirea candidaturii.

În afară de Sapporo, care a mai găzduit Olimpiada de iarnă în 1972, alte candidaturi anunţate sunt Barcelona-Pirineos (Spania), Salt Lake City (SUA) şi Vancouver-Whistler (Canada).

Sapporo, care a găzduit la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo competiţiile de maraton şi marş, şi-a manifestat iniţial interesul pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, dar Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a respins candidatura după puternicul cutremur de pământ care a avut loc în regiune în 2018.

Sursa: Agerpers

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...