Saporro mizează pe sprijinul popular pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030

Data:

Majoritatea locuitorilor din prefectura Hokkaido, din nordul Japoniei, sunt în favoarea candidaturii oraşului Sapporo, capitala provinciei, pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, conform unui sondaj guvernamental publicat miercuri şi citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale au organizat în perioada 2-14 martie mai multe sondaje de opinie prin poştă, internet şi pe stradă în rândul a 17.500 de persoane din oraşul candidat şi alte regiuni, dintre care 13.875 au răspuns, conform rezultatelor publicate.

Dintre aceştia, 56,4 la sută şi-au manifestat acordul pentru organizarea Jocurilor Olimpice în capitala provinciei, care şi-a anunţat pregătirea candidaturii.

În afară de Sapporo, care a mai găzduit Olimpiada de iarnă în 1972, alte candidaturi anunţate sunt Barcelona-Pirineos (Spania), Salt Lake City (SUA) şi Vancouver-Whistler (Canada).

Sapporo, care a găzduit la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo competiţiile de maraton şi marş, şi-a manifestat iniţial interesul pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, dar Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a respins candidatura după puternicul cutremur de pământ care a avut loc în regiune în 2018.

Sursa: Agerpers

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...