David Popovici: Mondialele sunt un prilej de a concura în bazin scurt la cel mai înalt nivel

Data:

Dublul campion mondial de seniori David Popovici încheie anul 2022 cu o participare la Campionatele Mondialele de înot în bazin scurt de la Melbourne (13-18 decembrie), competiţie în care nu şi-a fixat obiective de medalie, ci să înveţe cât mai mult din această experienţă în bazinul de 25 m, conform unui comunicat remis Agerpres.

„Nu este cea mai importantă competiţie pentru mine, este un prilej de a învăţa să concurez în bazin de 25 metri la cel mai înalt nivel şi, deşi nu mă duc cu obiective extrem de puternice acolo, atâta timp cât am un culoar, am şi o şansă, orice se poate întâmpla. Abia aştept să ajung acolo, vreau şi să văd Australia, vreau să concurez în Australia şi să reintru într-o forma de competiţie. Ar fi greu de gestionat un Campionat Mondial la finalul anului, dacă ar fi fost o competiţie de obiectiv mare, pentru că, deşi este un concurs important pentru mulţi, eu încă trebuie să câştig experienţă. Eu acum învăţ, mai am foarte multe de învăţat de la adversarii mei mai buni decât mine în bazin de 25 metri, aşa că pentru mine acest Mondial este ca o călătorie în care învăţ” a spus înotătorul legitimat la CS Dinamo.

David Popovici, multiplu campion mondial şi european în acest an, are o experienţă în bazinul scurt la Europenele de anul trecut de la Kazan, unde a cucerit aurul la 200 m liber, primul titlu european pentru România în bazinul de 25 m.

La Melbourne, David Popovici va lua startul în probele de 100, 200 şi 400 m liber, iar din delegaţia României vor mai face parte Robert Glinţă (50/100, 200 m spate şi 100 m liber) şi Andrei Mircea Anghel (50 m spate, 50 m fluture). Ei vor fi însoţiţi de antrenorii Andrei Rădulescu, Luka Gabrillo, Marius Grigore şi Silviu Anastase.

Robert Glinţă, clasat pe locul cinci în proba de 50 m la Mondialele în bazin olimpic, nu a mai concurat de atunci şi nu a fost prezent nici la Naţionalele de la Otopeni. În bazin scurt, Glinţă are o medalie de argint la 100 m spate (Kazan 2021) şi trei de bronz: 50 m spate (Kazan 2021), 100 m spate (Glasgow 2019) şi 100 m spate (Copenhaga 2017), toate la Europene. De asemenea, are o medalie de bronz la Mondiale în bazin scurt de anul trecut, de la Abu Dhabi, 100 m spate.

Recent, David Popovici a participat la Naţionalele în bazin scurt de la Otopeni 10-13 noiembrie), unde a cucerit medalii de aur la 100 m, 200 m, 400 m la stilul liber şi argintul la 100 m mixt, dar s-a acomodat şi cu condiţiile specifice competiţiei în bazin de 25 m.

”A fost prima competiţie într-un an în care am reuşit să iau startul la 25 metri şi este foarte important să mă acomodez, pentru că este extrem de diferit pentru mine … unora le place mult, mie îmi place mult mai mult în bazin lung, pentru că am suficienţi metri să prind viteză. Mi-ar fi fost greu la Mondiale, dacă nu aş fi concurat la Naţionalele în bazin scurt. M-a ajutat mult concursul de la Otopeni”, a adăugat David Popovici, pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu.

Pentru 2023, David Popovici vrea să repete performanţele de la Budapesta la Mondialele în bazin olimpic care vor avea loc în Japonia: ”Vreau să obţin rezultate foarte bune în 2023 la Mondialele în bazin lung, din Japonia, şi sper să pot adăuga câteva clasări bune şi poate şi recorduri … nu este grabă, dar niciodată nu mă supăr dacă reuşesc să mă autodepăşesc. Pentru mine, 2022 a fost un an glorios, aşa m-am simţit”.

În 2022, David Popovici a dominat probele de 100 m şi 200 m liber, cucerind aurul mondial şi european atât la seniori cât şi la juniori, la cele patru competiţii majore, la care s-au adăugat alte titluri în probele de 50 m şi ştafetă 4×100 m liber la juniori.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...

Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele...