Conducătorul echipei Ferrari, Mattia Binotto, şi-a prezentat demisia

Data:

Conducătorul scuderiei Ferrari, Mattia Binotto, şi-a prezentat demisia, a anunţat echipa italiană de Formula 1 într-un comunicat, informează EFE, citată de Agerpres.

„Ferrari anunţă că a acceptat demisia lui Mattia Binotto, care pe 31 decembrie îşi va părăsi funcţia de Team Principal al echipei”, a scris Ferrari într-un comunicat.

„Cu regretul pe care îl implică acest lucru, am decis să închei colaborarea mea cu Ferrari. Părăsesc o companie pe care o iubesc, din care fac parte de 28 de ani, cu seninătatea care vine din convingerea că am făcut tot posibilul pentru atingerea obiectivelor stabilite”, a precizat Binotto, citat în comunicatul respectiv.

Oficialul italian, în vârstă de 53 de ani, care se afla la conducerea grupării „căluţului cabrat” din sezonul 2019, plăteşte cu scaunul său pentru eşecul său de a recuceri titlul mondial, deşi a beneficiat de maşină mult îmbunătăţită în sezonul 2022.

Relaţia dintre Binotto şi Ferrari a fost ruptă total de câteva zile, dar anunţul a fost amânat pentru că ambele părţi negociau clauzele pentru a pune capăt uniunii lor contractuale, care se încheie de comun acord, adaugă EFE.

Ferrari nu a comunicat pentru moment cine va fi succesorul lui Mattia Binotto, însă mass-media avansează numele francezului Frederic Vrasseur, actualul team manager al echipei Alfa Romeo.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...

Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele...