Televiziunea chineză evită să arate imagini cu suporteri fără mască la Mondialul din Qatar

Data:

Televiziunea de stat din China, CCTV, editează transmisiile partidelor de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, pentru a evita prim planurile cu suporterii fără măşti în tribunele stadioanelor, transmite EFE, citată de Agerpres.

Această măsură, care nu a fost confirmată oficial de CCTV, a fost luată în faţa unui val de comentarii pe reţelele de socializare din ţara asiatică, care evidenţiază acceptarea internaţională de a trăi cu Covid în afara graniţelor chineze.

În momentul în care semnalul internaţional de transmisie arată imagini cu suporterii în tribunele stadioanelor, CCTV5, canalul de sport al entităţii chineze, începe să arate prim planuri cu antrenorii echipelor sau prezintă planuri largi din spatele porţilor.

Acest lucru duce la situaţii cum a fost cea a golului marcat de brazilianul Casemiro în meciul de luni cu Elveţia (1-0), când telespectatorii nu au putut vedea nicio reluare a golului.

Aceste modificări în ceea ce priveşte difuzarea internaţională, care sunt uşor vizibile atunci când tabela de marcaj dispare în timpul în care semnalele sunt deviate, au afectat iniţial doar meciurile vizionate de CCTV5, dar au ajuns să afecteze şi platforma de difuzare online Migu, celălalt serviciu oferit de CCTV5 pentru transmiterea Cupei Mondiale în China, a opinat EFE.

La câteva zile după începerea Cupei Mondiale, pe reţelele de socializare occidentale au apărut ştiri că televiziunea chineză a estompat tribunele la meciuri pentru a evita să arate fanii fără mască, lucru care s-a dovedit fals, dar care a atras atenţia internauţilor din ţara asiatică.

Pe reţelele de socializare precum Weibo – asemănător Twitter, cenzurat în China – au apărut deja sute de capturi de ecran ale primelor meciuri – difuzate fără cenzură -, care dezvăluie libertatea care există în străinătate faţă de politica ”zero covid” care guvernează ţara asiatică, înainte ca CCTV să decidă în final cenzurarea planurilor cu fanii din tribune.

”Ca fan de mulţi ani, ştim cu toţii că suporterii vor fi văzuţi în tribune după ce se va marca un gol. Cum se face că după cinci goluri am văzut doar planurile antrenorilor?! Ne cred proşti?!’, a fost unul dintre comentariile postate pe Weibo de un utilizator la finalul jocului Ghana – Coreea de Sud (3-2).

Mulţi internauţi profită de acest eveniment pentru a-şi arăta sentimentele faţă de politica ”zero covid” în vigoare în China, după cenzura pe care platforma Weibo a suferit-o în ultimele zile pe fondul protestelor recente din mai multe oraşe mari din ţară.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...