Proces: Boris Becker şi-a ascuns activele, inclusiv trofeele de la Wimbeldon

Data:

Fostul mare tenisman german Boris Becker, inculpat penal la o instanţă londoneză, a acţionat necinstit în predarea activelor sale în procesul său de insolvenţă din 2017, ascunzând inclusiv trofeele câştigate la Wimbledon, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Becker, 54 ani, cu şase titluri de Grand Slam în palmares, inclusiv trei la Wimbledon, a fost prezent, luni, în prima zi de audieri, la tribunalul Southwark Crown, unde este confruntat cu 24 capete de acuzare în procesul său penal actual, legat de perioada mai-octombrie 2017, când a fost declarat în stare de faliment personal.

Fost nr. 1 ATP, Becker a pledat nevinovat la toate acuzaţiile. Dacă germanul este găsit vinovat el riscă o sentinţă de până la şapte ani de închisoare. Procesul ar urma să dureze cel puţin trei săptămâni.

Procuroarea Rebecca Chalkey a precizat în faţa curţii londoneze că Becker a acţionat necinstit cu privire la activele sale, atât înaintea procesului de faliment, cât şi după, prin faptul că nu a dezvăluit, nu a furnizat şi nu a livrat bunurile sale de valoare.

Au fost formulate nouă capete de acuzare pentru nepredarea trofeelor şi a premiilor, precum şi şapte capete de acuzare pentru ascunderea unor proprietăţi evaluate la peste 1,5 milioane de euro.

Judecătoarea Deborah Taylor a cerut juriului să lase deoparte orice preconcepţii şi să ignore celebritatea lui Boris Becker în acest proces.

Becker a fost dat în faliment pe 21 iunie 2017, la Londra, de Înalta Curte în legătură cu o datorie către bancherii privaţi de la Arbuthnot Latham & Co. În condiţiile legii falimentului, el era obligat să dezvăluie complet activele şi bunurile de valoare.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...