Proces: Boris Becker şi-a ascuns activele, inclusiv trofeele de la Wimbeldon

Data:

Fostul mare tenisman german Boris Becker, inculpat penal la o instanţă londoneză, a acţionat necinstit în predarea activelor sale în procesul său de insolvenţă din 2017, ascunzând inclusiv trofeele câştigate la Wimbledon, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Becker, 54 ani, cu şase titluri de Grand Slam în palmares, inclusiv trei la Wimbledon, a fost prezent, luni, în prima zi de audieri, la tribunalul Southwark Crown, unde este confruntat cu 24 capete de acuzare în procesul său penal actual, legat de perioada mai-octombrie 2017, când a fost declarat în stare de faliment personal.

Fost nr. 1 ATP, Becker a pledat nevinovat la toate acuzaţiile. Dacă germanul este găsit vinovat el riscă o sentinţă de până la şapte ani de închisoare. Procesul ar urma să dureze cel puţin trei săptămâni.

Procuroarea Rebecca Chalkey a precizat în faţa curţii londoneze că Becker a acţionat necinstit cu privire la activele sale, atât înaintea procesului de faliment, cât şi după, prin faptul că nu a dezvăluit, nu a furnizat şi nu a livrat bunurile sale de valoare.

Au fost formulate nouă capete de acuzare pentru nepredarea trofeelor şi a premiilor, precum şi şapte capete de acuzare pentru ascunderea unor proprietăţi evaluate la peste 1,5 milioane de euro.

Judecătoarea Deborah Taylor a cerut juriului să lase deoparte orice preconcepţii şi să ignore celebritatea lui Boris Becker în acest proces.

Becker a fost dat în faliment pe 21 iunie 2017, la Londra, de Înalta Curte în legătură cu o datorie către bancherii privaţi de la Arbuthnot Latham & Co. În condiţiile legii falimentului, el era obligat să dezvăluie complet activele şi bunurile de valoare.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...

Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele...