Messi se implică în promovarea monedelor digitale pentru fani

Data:

Starul argentinian Lionel Messi a semnat un acord în valoare de peste 20 milioane dolari cu Socios.com pentru a promova monede digitale pentru fani, conform unei surse citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Messi devine ultima mare personalitate globală sportivă care intră în lumea criptomonedelor, după starul fotbalului american din NFL, Tom Brady, şi baschetbalistul LeBron James, iar acest acord vine în contextul unei legături tot mai importante între fotbal şi companiile cripto.

PSG şi Messi, al cărui transfer de la Barcelona în august a inclus şi plăţi în criptomonede, vor fi implicaţi în campania de publicitate şi de promovare a lui Socios în pregătirea pentru Cupa Mondială din Qatar, care debutează în noiembrie.

Messi a semnat un acord pe trei ani pentru rolul de ”ambasador”, dar nu va fi plătit în criptomonede.

Socios a semnat acorduri, inclusiv pentru crearea de monede digitale, pentru peste 130 organizaţii sportive, inclusiv cluburi de top precum PSG, Barcelona, Juventus şi Manchester City.

Monedele virtuale pentru fani sunt un tip de criptomonedă care permit deţinătorilor să voteze în mare parte decizii minore legate de cluburile lor.

Jetoanele digitale sunt din ce în ce mai văzute de cluburi ca o sursă de noi venituri dar au fost criticate de unele grupuri de suporteri care văd introducerea lor ca o participare superficială care se adaugă la costurile deja în creştere pentru urmărirea echipelor lor.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...