Handbal masculin: Jucătorii şi antrenorii lui CS Dinamo au primit emblema de onoare a MAI

Data:

Jucătorii şi antrenorii echipei de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti au primit, marţi, din partea ministrul Cătălin Predoiu, emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru performanţele obţinute pe plan intern şi pentru calificarea în premieră în Final Four-ul competiţiei EHF European League, scrie Agerpres.

Antrenorul echipei Dinamo, Xavi Pascual, a mulţumit pentru distincţia primită şi a precizat că este mândru de felul în care jucătorii săi au luptat în acest sezon.

„E adevărat că mulţi antrenori şi jucători de la Dinamo nu suntem români, dar suntem acasă în România. Este ţara noastră şi pentru noi este foarte important că suntem aici. Sunt mândru de echipa mea şi de felul în care am luptat şi am reprezentat România. Cred că a fost un sezon foarte bun pentru noi şi aşteptăm să avem un proiect mult mai bun anul viitor”, a declarat tehnicianul spaniol.

Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Popa, îşi doreşte ca anul viitor echipa lui Xavi Pascual să depăşească performanţele din acest sezon: „Pas cu pas aţi reuşit să treceţi peste toate greutăţile, accidentări şi toate problemele pe care le-aţi avut de-a lungul sezonului, încununat cu acest Final Four la Hamburg. Acolo unde am înţeles că sportul a ajuns la o altă dimensiune, sportul înseamnă şi prietenie şi coeziune, şi am fost bucuros să văd că la Hamburg a fost despre România, despre Dinamo, iar voi toţi aţi reprezentat atât ţara, cât şi clubul cu mândrie. Vă felicit cu această ocazie şi sper ca la anul să depăşim această performanţă aşa cum ne-am propus”.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, s-a arătat încrezător că formaţia Dinamo poate ajunge în viitor să aibă acelaşi parcurs şi în Champions League.

„Vă felicit nu pentru performanţă, ci pentru felul în care aţi tratat această participare a clubului Dinamo în întregul sezon. Suntem cu toţii mândri de performanţa făcută de Clubul Sportiv Dinamo, de faptul că aţi reprezentat clubul sportiv, ministerul şi România la cel mai înalt nivel. Această performanţă nu se putea face fără susţinerea ministerului, fără susţinerea domnului ministru, fără un management bun, fără un antrenor care a reuşit să coaguleze o echipă prin mai mulţi jucători din diferite poziţii ale Europei. Şi nu este uşor să faci acest lucru. Xavi Pascal a reuşit să învie spiritul Dinamo, spiritul învingătorilor şi astfel să coaguleze tot ceea ce înseamnă familia Dinamo. Eu cred că se poate creşte astfel încât să ajungem în Champions League şi să reprezentăm România la cel mai înalt nivel”, a afirmat Covaliu.

Ministrul Cătălin Predoiu a declarat că va susţine performanţa sportivilor clubului Dinamo pe termen lung, gruparea având nevoie şi de bani şi de suport logistic.

„Ministerul Afacerilor Interne va continua să susţină handbalul dinamovist, chiar am ordonat realizarea unui plan pe cinci ani pentru dezvoltarea clubului Dinamo Bucureşti. Ministerul se va implica în dezvoltarea unui mare club multidisciplinar. Generaţia tânără are nevoie de sport, o mare naţiune se clădeşte pe caractere puternice. De aceea consider că tot ceea ce faceţi dumneavoastră, prin exemplul dat, este important la scara socială, este mult mai important decât palmaresul sportiv în sine. Pentru un club multidisciplinar puternic se vor clădi talente pentru marile performanţe. Dar pentru asta nu e nevoie de vorbe, e nevoie de bani, de sprijin logistic, şi nu doar de azi pe mâine, ci planificat pe termen lung. Ministerul are obligaţia morală faţă de tradiţia clubului Dinamo Bucureşti să se implice şi azi şi mâine şi pe termen lung. Cât timp mă voi afla la comandă, vă asigur de acest sprijin”, a declarat Predoiu.

Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, oferită de ministrul Cătălin Predoiu a fost acordată handbaliştilor de la CS Dinamo pentru câştigarea Campionatului Naţional al Romaniei, a Supercupei Romaniei, a Cupei Romaniei, precum şi pentru calificarea în premieră la turneul Final Four al competiţiei EHF European League.

În semifinalele de la Hamburg, Dinamo a fost învinsă de echipa germană SG Flensburg-Handewitt cu scorul de 38-32 (18-11), iar în finala mică a fost întrecută de altă formaţie germană, Rhein-Neckar Loewen. cu scorul de 32-31 (18-15). Flensburg a cucerit trofeul.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: Belgia e un adversar colosal

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...

Fotbal – EURO 2024: Albanezul Daku regretă scandările de la finalul meciului cu Croaţia

Mirlind Daku, fotbalistul naţionalei Albaniei, şi-a cerut scuze vineri pentru că a proferat scandări îndreptate împotriva Macedoniei de...

Tenis: Germanul Zverev, în semifinale la Halle

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, locul 4 mondial, favorit numărul 2, s-a calificat vineri în semifinalele turneului...

EURO 2024: Jucătorii Ucrainei au arătat o altă stare de spirit, a spus Rebrov după victoria cu Slovacia

Fotbaliştii naţionalei Ucrainei au arătat o altă stare de spirit faţă de meciul pierdut luni împotriva României, a...