Haltere: Loredana Toma, înaintea Europenelor de la Erevan – Am adversare tari, însă nu mă tem de nimeni

Data:

Sportiva Loredana Toma, multiplă campioană mondială şi europeană la haltere, are ca obiectiv la Campionatele Europene de la Erevan (Armenia) câştigarea celui de-al cincilea titlu european, chiar dacă afirmă că adversarele sale vor fi destul de puternice, scrie Agerpres.

„Am adversare tari din Italia, din Anglia. Nu mă tem însă de nimeni. Dacă voi cuceri titlul continental, acesta va fi cel de-al cincilea”, a declarat Loredana Toma, conform paginii de Facebook a Clubului Sportiv Rapid, la care este legitimată.

Ea va pleca marţi la Erevan, urmând să concureze la Europene la categoria olimpică 71 de kg.

Loredana Toma va fi însoţită la Erevan şi de antrenorul Marius Ulăreanu, care face parte şi din staff-ul tehnic al lotului naţional de haltere. Tehnicianul s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte cucerirea celui de-al cincilea titlu european.

„Loredana este foarte motivată, acum, înainte de plecarea spre Erevan. Ea are o mentalitate de învingător. Merge întotdeauna doar să câştige, nu acceptă să piardă. Ne rugăm la Dumnezeu să fie sănătoasă, să nu aibă niciun fel de dureri. Mergem să cucerim cel de-al cincilea titlu european. Ar fi o premieră. Loredana a cucerit titlul de campioană a Europei la categoriile 63 şi 64 de kilograme. Acum concurează, ca şi la Mondialele din Columbia, la 71 de kilograme, categorie olimpică. Am început antrenamentele pentru Campionatele Europene imediat după ce ne-am întors de la Mondiale. Clubul Sportiv Rapid ne-a satisfăcut toate cerinţele, ne-a asigurat toate condiţiile. Nu pot da o notă Clubului Rapid. 10 ar fi prea mică! Fireşte, şi Federaţia Română de Haltere ne-a susţinut şi ne susţine în continuare”, a declarat Marius Ulăreanu.

După titlurile de campioană mondială de la Bogota, la finalul anului trecut, Toma a urmat un amplu program de pregătire la Complexul Sportiv Snagov.

„Plecam sâmbăta după-amiază pentru a reveni a doua zi la Snagov. Au fost evadări binevenite. Mai schimbam patul, televizorul! Era important pentru mine. Fizic mă simt puţin obosită înaintea plecării spre Erevan. E normal după un asemenea program de pregătire, dar îmi voi reveni. Nu fizicul contează! Sau, mă rog, contează, dar mult mai important pentru un sportiv de performanţă îl reprezintă psihicul. Stau bine şi la acest capitol. Sincer, încă se simte efortul depus pentru şi la Campionatul Mondial din decembrie anul trecut. Am pregătit acea competiţie un an şi jumătate”, a afirmat Loredana Toma.

Campioana mondială afirmă că nu a mai petrecut Paştele acasă în ultimii 10 ani, aflându-se tot timpul în cantonament sau la competiţii.

„Când am petrecut ultima oară Paştele acasă?! Cred că niciodată în ultimii zece ani! Întotdeauna în această perioadă sunt competiţii importante, în special Campionatul European. Asta e”, a mai spus Loredana Toma.

Vineri, 14 aprilie, după sosirea în Armenia, Loredana Toma va fi premiată de forul european pentru titlul de cea mai bună halterofilă a Europei în 2022.

„Merită din plin acest titlu. Loredana e o fată de aur, un exemplu pentru mulţi, sportivi sau doar simpatizanţi ai sportului. Unul dintre cele mai importante obiective le reprezintă Campionatele Mondiale din acest an, din Arabia Saudită, competiţie care va fi organizată în septembrie. Atunci avem ca obiectiv şi doborârea recordului mondial la stilul smuls, record care îi aparţine Loredanei. Ea nu mai poate pierde calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor nici matematic. Doamne fereşte de altele”, a punctat Marius Ulăreanu.

Cea de-a 101-a ediţie a Campionatelor Europene de haltere va avea loc în perioada 15-23 aprilie la Erevan (Armenia).
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Box: România, debut cu dreptul la Europenele de la Belgrad

Pugilistul român Marian-Alexandru Buleu s-a calificat în optimile de finală ale cat. 75 kg, joi, la Campionatele Europene...

Tenis: Caroline Garcia, adversara Gabrielei Ruse, la Rouen

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse o va înfrunta pe Caroline Garcia, a doua favorită, în sferturile de...

Fotbal: Expoziţia „The Messi Experience”, la Miami, pe 25 aprilie

"The Messi Experience: A Dream Come True', o expoziţie interactivă dedicată starului fotbalului mondial Lionel Messi îşi va...

Fotbal: S-au stabilit semifinalele Europa League

Olympique Marseille o va înfrunta pe Atalanta Bergamo, iar AS Roma o va întâlni pe Bayer Leverkusen, în...