Fotbal: Roberto Rosetti (UEFA) – Arbitrii români se descurcă bine, rezultatele sunt evidente

Data:

Preşedintele Comisiei pentru arbitri din cadrul UEFA, Roberto Rosetti, a declarat, într-un interviu acordat FRF.TV, că arbitrii români se descurcă bine şi că rezultatele lor sunt evidente, dovadă faptul că la Campionatul European 2020 au fost prezente două brigăzi conduse de Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs, scrie Agerpres.

„Cred că rezultatele sunt evidente, arbitrii români se descurcă bine. Cred că educaţia arbitrilor în România este la un nivel înalt, cei care lucrează aici o fac într-un mod serios şi profesionist. La ultimul EURO, au fost doi arbitri români pe teren, iar acest lucru nu este o coincidenţă. Este doar rezultatul muncii intense. Istvan (n.r. – Istvan Kovacs) şi Ovidiu (n.r. – Ovidiu Haţegan) au meritat să fie acolo şi au fost acolo! Ne dorim calitate, iar la momentul actual arbitrajul românesc ne oferă această calitate”, a spus Rosetti, prezent în aceste zile în România.

Bucureştiul găzduieşte în aceste zile un simpozion UEFA dedicat arbitrajului, primul de această amploare organizat până acum în Europa. Evenimentul din Capitală a avut trei componente: una cu instructorii fitness pentru arbitri, a doua cu instructorii tehnici din Europa şi încă una cu preşedinţii comisiilor de arbitri de pe continent.

„Acesta este primul simpozion dedicat arbitrajului din istoria fotbalului european. Reprezintă o bună oportunitate pentru cei care se ocupă de partea tehnică din arbitraj şi pentru cei care conduc arbitrajul să împărtăşească idei, să lucreze împreună, să fie uniţi pentru binele arbitrajului şi fotbalului”, a menţionat Rosetti.

Oficialul UEFA a precizat că arbitrajul se confruntă cu o mare problemă, numărul în scădere al celor care doresc să fie arbitri.

„Avem o problemă importantă din cauza numărului în scădere al arbitrilor în toată Europa. Suntem aici împreună şi pentru a discuta strategia pentru viitor astfel încât să susţinem arbitrii, pe cei care încep această activitate. Să fii arbitru în zilele noastre nu este uşor, ştim acest lucru foarte bine. De aceea, dacă iubim fotbalul, trebuie să susţinem arbitrajul şi arbitrii”, a afirmat el.

În ceea ce priveşte implementarea sistemului VAR în jocul de fotbal, Rosetti a menţionat că acesta a eliminat greşelile evidente, dar a subliniat importanţa arbitrilor pe teren.

„Fotbalul nu este perfect. La fel, nici arbitrajul nu este perfect şi nu poate fi pentru că în fotbal, în arbitraj, sunt multe faze la limită. De aceea e frumos fotbalul, toată lumea poate discuta despre fotbal, toată lumea poate discuta despre deciziile arbitrilor. Cred că VAR este un proiect foarte important. Am eliminat multe din greşeli evidente, este o plasă de siguranţă importantă pentru arbitri şi e crucial pentru fotbal. Dar avem în continuare nevoie de arbitri de top acolo, pe teren. Pentru că un arbitraj bun porneşte de pe terenul de joc. Ne bucurăm că putem folosi tehnologia, dar trebuie să o folosim într-un mod corect”, a concluzionat Rosetti.

La evenimentul din Capitală participă membrii Comisiei de Arbitraj de la UEFA: preşedintele Roberto Rosetti (Italia) şi membrii: Dagmar Damkova (Cehia), Bjorn Kuipers (Ţările de Jos), Vladimir Sajn (Slovenia) şi Carlos Velasco Carballo (Spania).

Printre numele importante care se mai află la Bucureşti se mai numără: Howard Webb (Anglia), Gianluca Rocchi (Italia), Luis Medina Cantalejo (Spania), Alberto Undiano Mallenco (Spania), Victor Kassai (Ungaria – şeful arbitrilor în Bulgaria), Milorad Mazic (Croaţia – şeful arbitrilor în Cipru) şi Herbert Fandel (Germania – şeful arbitrilor în Belgia).
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Universitatea Craiova şi FC Voluntari s-au calificat în sferturile Cupei României

Universitatea Craiova şi FC Voluntari s-au calificat, marţi seara, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal,...

Înot: David Popovici, după locul 7 la ştafetă – Încercăm să ne luăm revanşa în probele individuale

Înotătorul David Popovici a declarat, marţi seara, după locul al şaptelea obţinut în finala probei masculine de ştafetă 4x50...

Federaţia internaţională de hochei impune obligativitatea protecţiilor pentru gât

Protecţia pentru gât va deveni obligatorie în toate competiţiile organizate de Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF),...

Handbal masculin: Minaur şi Steaua şi-au aflat adversarele din optimile EHF European Cup

CS Minaur Baia Mare şi CSA Steaua Bucureşti şi-au aflat, marţi, adversarele din optimile de finală ale competiţiei...