Atleţii din Rusia şi Belarus au fost excluşi din circuitul Diamond League

Data:

Atleţii din Rusia şi Belarus nu vor avea voie să concureze anul acesta în prestigiosul circuit atletic Diamond League (Liga de Diamant), ca urmare a invadării Ucrainei, au anunţat organizatorii, citaţi de agenţia DPA, potrivit Agerpres.

„În cadrul Adunării Generale a Diamond League, care s-a desfăşurat joi la Belgrad, reuniunile Wanda Diamond League au acceptat recomandarea consiliului ca atleţii neutri autorizaţi (ANA) şi atleţii belaruşi să fie excluşi din toate reuniunile Ligii de Diamant pentru viitorul previzibil”, se precizează într-un comunicat.

Ruşii participau deja la întreceri ca atleţi neutri, în condiţiile în care federaţia din ţara lor este suspendată în urma unor delicte de dopaj.

„Această recomandare vine în urma deciziei mai multor organisme conducătoare ale sportului şi a deciziei luate de Consiliul mondial al atleţilor, şi reflectă problemele practice şi logistice cu care reuniunile se pot confrunta dacă atleţii ANA din Rusia şi atleţii din Belarus erau invitaţi să concureze”, se mai arată în comunicat.

Campionatele Mondiale de atletism în sală se vor desfăşura de vineri până duminică în capitala Serbiei fără participarea sportivilor din Rusia şi Belarus, care au fost interzişi.

Prima dintre cele 13 reuniuni din calendarul Diamond League 2022 este programată în data de 13 mai, la Doha (Qatar).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...