Formula 1: Mai mulţi piloţi s-au declarat favorabili disputării unui Grand Prix în caz de infectare cu Covid-19

Data:

Mai mulţi piloţi de Formula 1 s-au declarat favorabili autorizării piloţilor pozitivi la Covid-19, dar într-o stare suficient de bună de sănătate, să participe la Grand Prix-uri, vineri, în ajunul deschiderii noului sezon competiţional din Bahrain, informează AFP, citat de Agerpres.

„Acest lucru ar trebui lăsat la aprecierea pilotului”, au declarat mexicanul Sergio Perez (Red Bull) şi finlandezul Valtteri Bottas (Alfa Romeo) într-o conferinţă de presă.

Australianul Daniel Ricciardo (McLaren), el însuşi infectat cu Covid-19 săptămâna trecută, a propus să se instituie „un test de condiţie fizică” pentru a evalua capacitatea pilotului infectat să concureze.

Bottas a reamintit, totodată, că acest lucru nu se poate face decât cu „condiţia să nu existe riscul transmiterii mai largi a virusului”.

Pentru spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari), Formula 1 este „unul din puţinele sporturi” care permit acest lucru. Alături de canadianul Lance Stroll (Aston Martin), Sainz consideră că ar fi posibil pentru piloţi „să se izoleze” de echipele lor şi să nu-şi scoată „căştile” la boxe.

„Ajungem într-un punct unde nu mai putem să încetăm să trăim. Trebuie să găsim un echilibru”, a pledat Stroll.

În schimb, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) consideră că „nu este cazul asumării unor riscuri pentru moment, atât timp cât virusul este încă lângă noi”.

Regulile sanitare stricte din ultimii doi ani la boxe au fost relaxate în 2022. În afara unor excepţii, testele PCR sunt opţionale, iar măştile purtate doar în interior. Doar vaccinarea a rămas obligatorie.

Germanul Sebastian Vettel (Aston Martin) a declarat forfait pentru Grand Prix-ul Bahrainului din cauza Covid-19, fiind înlocuit de compatriotul său Nico Hulkenberg.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul ministru Eduard Novak urează succes românilor care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Eduard Novak, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a urat succes tuturor sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice...

Burleanu (FRF) – Vrem să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că...

FRF amână 2 meciuri ale Corvinului Hunedoara pentru a-şi schimba forma juridică şi a putea promova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi amânarea primelor două meciuri...

Palestina a cerut Comitetului Internaţional Olimpic excluderea Israelului de la JO 2024

Comitetul Olimpic Palestinian a contactat luni Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a solicita excluderea sportivilor israelieni care se...