Andy Robinson – Primele 30 de minute cu Spania au anulat efortul făcut de jucători în cele cinci meciuri

Data:

Selecţionerul echipei naţionale de rugby a României, Andy Robinson, a declarat că prin jocul prestat timp de 30 de minute în partida cu Spania, jucătorii săi au anulat tot efortul depus în cele 5 meciuri din cadrul actualului sezon al Rugby Europe Championship, în urma căruia „stejarii” vor merge la turneul final de recalificare pentru Cupa Mondială din Franţa din 2023, anunță Agerpres.

„Per total am avut evoluţii bune, am progresat mult faţă de anul trecut în felul în care jucăm, felul în care încercăm să atacăm, apărarea a fost mai bună. Am avut şi momente mai puţin bune în meciuri, când ne-am pierdut concentrarea şi am permis adversarului să ne domine şi să marcheze, dar am găsit soluţii să trecem peste aceste momente şi să avem şansa de a câştiga din nou, ca în meciurile cu Georgia, Portugalia sau Rusia. Cel mai dezamăgitor moment pentru noi au fost acele 30 de minute înainte de pauză în meciul cu Spania, pentru că acele minute ne-au oprit cu adevărat să ne calificăm direct la Cupa Mondială din Franţa, de pe locul doi. Cred că asta a fost cu adevărat greu pentru noi, acea totală lipsă a jocului timp de 30 de minute a făcut ca tot efortul depus de jucători în cele cinci meciuri să fie practic anulat”, a declarat Robinson, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Rugby.

Tehnicianul englez s-a arătat însă încrezător în viitorul echipei României, remarcând şi câţiva „stejari” în această campanie de calificare: „Cu siguranţă, sunt convins că vom progresa şi mai mult. Linia întâi a crescut mult, a progresat şi a devenit un puncte forte al nostru, de asemenea linia a treia, mă gândesc la Chirica, nu vorbesc de Macovei şi Gorin, care deja au foarte multă experienţă, apoi e Ser, sunt jucători tineri care se alătură celor cu experienţă mai multă. Rupanu a avut momente foarte bune de joc, dacă ne uităm la linia de treisferturi, am început să străpungem linia de apărare, avem jucători tineri ca Onutu, Melinte, Dumitru, care sunt foarte puternici purtători de balon în toate meciurile, străpung apărarea adversă, găsesc breşe, iar Tomane şi Vaovasa sunt excepţionali. Dacă ne uităm la toate meciurile, am străpuns apărarea adversă de foarte multe ori, însă fără a finaliza în puncte acţiunile. Asta ne arată că felul în care am abordat şi pregătit aceste momente este foarte bun, doar că în acea clipă cheie, în meci, a lipsit suportul sau am fost penalizaţi”.

Andy Robinson a afirmat că jucătorii sunt realişti în ceea ce priveşte şansele de calificare la Cupa Mondială din Franţa.

„Sunt realişti. Ştiu că au avut calificarea în mână, că au avut această posibilitate, sunt dezamăgiţi, dar ştiu că au această şansă de a merge la recalificare şi acesta este elementul pe care trebuie să ne concentrăm. Nu poţi să mai dai timpul înapoi acum, să te întrebi ce ar fi fost dacă nu ai fi ratat ceva, ce putem face acum este să ne concentrăm pe viitor, pe ceea ce urmează, pe jocul nostru, pe ceea ce dorim să jucăm: am reuşit să depăşim linia de apărare adversă, am pierdut ocazii de a marca, am făcut greşeli, astea sunt lucrurile pe care trebuie să le corectăm, pe astea trebuie să ne concentrăm, nu pe greşelile făcute. Aceasta este cheia pentru rugbyul românesc, să privim înainte să vedem ce putem îmbunătăţi din acest punct încolo. Vom avea în vară meciurile internaţionale, trebuie să ne focusăm pe ele, să putem pregăti cât mai bine turneul din noiembrie”, a mai spus Robinson.

El a catalogat dorinţa românilor de a se califica la Cupa Mondială drept o disperare care conduce la o presiune uriaşă asupra jucătorilor: „Este o disperare a tuturor legată de calificarea la Cupa Mondială şi e de înţeles având în vedere ceea ce s-a întâmplat la precedenta, iar câteodată prea multă dorinţă poate crea o presiune uriaşă şi prea multă tensiune, care te împiedică să ajungi la nivelul la care ar trebui să fii pentru că pune sub semnul întrebării întreaga muncă a jucătorilor, progresul lor. Punctul final este să ducem România la Cupa Mondială, iar asta înseamnă în primul rând încredere”.

Antrenorul englez a precizat că în vară România va avea câteva meciuri internaţionale de pregătire a turneului de recalificare din toamnă la care vor avea oportunitatea să evolueze jucători mai tineri.

„Vom avea discuţii cu World Rugby în următoarele două luni şi vom avea câteva meciuri internaţionale în iulie în care vom miza mai mult pe jucătorii tineri, jucători care nu au avut oportunitatea să evolueze foarte mult în această ediţie a Rugby Europe Championship: Neculau, Lama, Popoaia, sportivi care vor avea astfel posibilitatea să prindă meciurile din luna noiembrie”, a mai spus Robinson.

Naţionala României a învins cu scorul de 38-12 (26-12) reprezentativa Olandei, sâmbătă, la Amsterdam, în ultima etapă a Rugby Europe Championship 2022, şi va juca în turneul de recalificare la Cupa Mondială 2023 din Franţa.

Cu acest succes, România, care ocupa înainte de confruntarea de la Amsterdam locul al patrulea în clasamentul cumulat al REC, cu 23 de puncte, a depăşit cu două puncte Portugalia, care era pe 3 cu 26 puncte şi care nu mai are de disputat niciun meci. Poziţia a treia asigură intrarea în recalificări, programate pentru luna noiembrie. Reprezentantele Europei, Africii, Americilor şi zonei Asia/Pacific se vor înfrunta într-un patrulater, după sistemul fiecare cu fiecare, iar câştigătoarea va obţine ultimul bilet pentru CM 2023.

În cazul în care România va câştiga ”patrulaterul” de recalificare, va face parte din Grupa C la turneul final din Franţa, alături de Ţara Galilor, Australia, Fiji şi Georgia.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...