Rugby: Clubul englez Saracens a fost cumpărat cu 32 de milioane de lire sterline de grupul Kimono House

Data:

Clubul de rugby Saracens, de cinci ori campion al Angliei şi de trei ori al Europei, a fost achiziţionat cu suma de 32 de milioane de lire sterline de către consorţiul Kimono House, din care face parte şi fostul campion mondial sud-african Francois Pienaar, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Saracens a anunţat într-un comunicat că a primit toate autorizaţiile, inclusiv cea a Federaţiei engleze de rugby, necesare finalizării tranzacţiei.

Nigel Wray, investitor la club din 1995 şi patron după 2018, a anunţat în octombrie că doreşte să vândă pachetul său majoritar de acţiuni.

Pienaar, 55 ani, este cel mai cunoscut dintre investitorii grupului Kimono House, el fiind căpitanul Springboks în campania încununată cu titlul mondial la CM 1995 de rugby.

Saracens a obţinut cele mai bune rezultate în timpul erei lui Nigel Wray, câştigând Cupa Europei (20167, 2017, 2019) şi de cinci ori titlul în liga engleză.

Din cauza încălcării regulamentului privind plafonului salarial al jucătorilor, Saracens a fost retrogradat la finele sezonului 2019/2020, dar a revenit după un sezon în elită graţie unor internaţionali ca Owen Farrell, Maro Itoje, Mako şi Billy Vunipola.

În actualul sezon, Saracens ocupă locul doi în Premiership, cu 53 puncte, la opt puncte de liderul Leicester Tigers.

Lucy Wray, fiica lui Nigel, va rămâne în postul de director excutiv al lui Saracens.

Sursa: AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...

Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele...