Rugby: Clubul englez Saracens a fost cumpărat cu 32 de milioane de lire sterline de grupul Kimono House

Data:

Clubul de rugby Saracens, de cinci ori campion al Angliei şi de trei ori al Europei, a fost achiziţionat cu suma de 32 de milioane de lire sterline de către consorţiul Kimono House, din care face parte şi fostul campion mondial sud-african Francois Pienaar, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Saracens a anunţat într-un comunicat că a primit toate autorizaţiile, inclusiv cea a Federaţiei engleze de rugby, necesare finalizării tranzacţiei.

Nigel Wray, investitor la club din 1995 şi patron după 2018, a anunţat în octombrie că doreşte să vândă pachetul său majoritar de acţiuni.

Pienaar, 55 ani, este cel mai cunoscut dintre investitorii grupului Kimono House, el fiind căpitanul Springboks în campania încununată cu titlul mondial la CM 1995 de rugby.

Saracens a obţinut cele mai bune rezultate în timpul erei lui Nigel Wray, câştigând Cupa Europei (20167, 2017, 2019) şi de cinci ori titlul în liga engleză.

Din cauza încălcării regulamentului privind plafonului salarial al jucătorilor, Saracens a fost retrogradat la finele sezonului 2019/2020, dar a revenit după un sezon în elită graţie unor internaţionali ca Owen Farrell, Maro Itoje, Mako şi Billy Vunipola.

În actualul sezon, Saracens ocupă locul doi în Premiership, cu 53 puncte, la opt puncte de liderul Leicester Tigers.

Lucy Wray, fiica lui Nigel, va rămâne în postul de director excutiv al lui Saracens.

Sursa: AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul ministru Eduard Novak urează succes românilor care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Eduard Novak, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a urat succes tuturor sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice...

Burleanu (FRF) – Vrem să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că...

FRF amână 2 meciuri ale Corvinului Hunedoara pentru a-şi schimba forma juridică şi a putea promova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi amânarea primelor două meciuri...

Palestina a cerut Comitetului Internaţional Olimpic excluderea Israelului de la JO 2024

Comitetul Olimpic Palestinian a contactat luni Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a solicita excluderea sportivilor israelieni care se...