Revenirea „de senzaţie” a lui Eriksen, sărbătorită în Danemarca

Data:

Senzaţional”: selecţionerul Kasper Hjulmand şi ansamblul presei daneze au salutat duminică revenirea reuşită a fotbalistului Christian Eriksen, care este bucuros că va fi titular marţi la Copenhaga pe stadionul pe care a suferit un stop cardiac în luna iunie în timpul EURO 2020, informează AFP, citat de Agerpres.

Christian Eriksen a marcat pentru Danemarca la doar două minute de la introducerea sa pe teren, sâmbătă seara, în primul său meci la naţională după stopul cardiac suferit la EURO 2020. Mijlocaşul, care joacă la echipa engleză Brentford, a fost introdus la pauza amicalului Olanda – Danemarca, câştigat cu 4-2 de gazde.

Fotbalistul evoluase ultima oară pentru naţionala sa pe 12 iunie 2021, contra Finlandei, la Copenhaga, când a suferit un stop cardiac. El are în prezent implantat un defibrilator intern, motiv pentru care a trebuit să se despartă de Inter Milano, pentru că în Serie A nu este acceptat un asemenea dispozitiv medical.

Sâmbătă, Eriksen s-a arătat încântat că a revenit cu succes pe stadionul din Amsterdam, unde a jucat cu Ajax la începutul carierei, însă a recunoscut că va încerca senzaţii şi mai puternice la întoarcerea în capitala daneză.

„Va fi şi mai special. Astăzi va fi un pic de încălzire pentru marţi, când va trebui să alerg acolo unde s-a întâmplat”, a mărturisit el pentru postul danez Kanal 5.

Aplaudat de tot stadionul din Amsterdam – şi chiar de arbitru – sâmbătă seară, conducătorul de joc a marcat la numai două minute după ce a fost introdus în amicalul cu Olanda, eclipsând complet înfrângerea Danemarcei.

„Nu mă aşteptam să poată juca rapid atât de bine. A alergat relaxat, însă a adus ritm jocului. A dat dovadă de mult calm”, a spus duminică dimineaţă Kasper Hjulmand.

„Mă bucur să-l văd jucând”, a declarat selecţionerul pentru presa daneză, precizând că mijlocaşul va fi titular în meciul de marţi cu Serbia.

Pentru prima dată după stopul cardiac suferit anul trecut, Eriksen va păşi pe gazonul stadionului naţional Parken, acolo unde s-a prăbuşit în timpul meciului cu Finlanda.

„Dacă s-ar fi scris un scenariu de film pentru revenirea lui Christian Eriksen la echipa naţională, atunci acesta ar fi fost”, a scris duminică ziarul B.T. „De-abia am numărat până la 100 şi numărul 10 a trimis mingea în plasă la această revenire de senzaţie”, a adăugat cotidianul.

Televiziunea TV2 a amintit că mijlocaşul a fost aproape de un al doilea gol de vis, mingea trimisă de el lovind bara.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

David Popovici, despre posibilitatea de a pleca din ţară: Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul

Dublul campion mondial şi european la înot David Popovici a afirmat, referitor la posibilitatea ca el să plece...

Mihai Covaliu: Nu ştiu în scrimă să mai fi avut un astfel de caz de dopaj precum al Mariei Boldor

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc...

România, locul 4 la snowboard la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023

Echipa de snowboard a României a reușit o performanță extraordinară în a cincea zi a Festivalului Olimpic al...

Ladislau Boloni: Metz rămâne un club care formează jucători

FC Metz rămâne un club care formează jucători, a declarat românul Ladislau Boloni, antrenorul echipei franceze, în opinia...