Răzvan Burleanu: Mihai Stoichiţă a greşit, a încălcat regulamentul de ordine interioară şi va fi sancţionat

Data:

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv, că directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a încălcat regulamentul de ordine interioară când a comentat un caz aflat pe rolul unei comisii jurisdicţionale şi în consecinţă va fi sancţionat, anunță Agerpres.

„Mihai Stoichiţă a greşit, el a încălcat regulamentul de ordine interioară, pentru că vorbim despre o speţă care se află în momentul de faţă în proces de judecare la una dintre comisiile jurisdicţionale. Prin urmare, Mihai va fi sancţionat. Din fericire pentru el, este la prima abatere. Acum este de datoria secretarului general să pună în aplicare această procedură. O să vedem exact care va fi şi sancţiunea”, a spus Burleanu.

Directorul tehnic Mihai Stoichiţă a comentat cazul lui Mihai Pintilii, aflat pe rol la Comisia de Disciplină pentru că antrenează echipa FCSB fără licenţa Pro, spunând, conform gsp.ro, că „în trecut, totul era făcut discreţionar, abia acum sunt respectate regulamentele”.

Burleanu a menţionat că aşteaptă o decizie în cazul Mihai Pintilii: „În momentul de faţă există o speţă în ceea ce îl priveşte. Aşteptăm decizia Comisiei de Disciplină. Pentru că fiecare persoană care ajunge în faţa unei comisii sau instanţe are dreptul de a se apăra, la fel şi clubul pe care îl reprezintă”.

În acelaşi timp, el a subliniat că FRF nu va da niciun pas înapoi şi va avea toleranţă zero faţă de antrenorii fără licenţă. „Cu siguranţă mi-aş fi dorit să nu fim în această situaţie. Dar ne întrebăm, ne interesează sau nu educaţia? Iar dacă răspunsul este afirmativ, atunci trebuie înţeles tot ceea ce facem noi. În ceea ce ne priveşte, nu vom da niciun pas înapoi, vom avea o toleranţă zero pentru acest subiect”, a spus Burleanu.

„Ne dorim un comportament mult mai responsabil din partea cluburilor şi antrenorilor care nu au licenţă pentru competiţia respectivă. Dacă vom vedea că aceste sancţiuni pe care le gândim nu sunt suficiente, va trebui să luăm decizii şi mai dure. În ceea ce priveşte disputa dintre domnii Becali şi Burchel, cred că trebuie să conştientizeze printr-un dialog că nici clubul nu are de câştigat şi nici Şcoala de antrenori dacă fac astfel de dezbateri în spaţiul public”, a adăugat preşedintele FRF.

Unul dintre cazurile cele mai mediatizate de antrenori fără licenţa Pro de la nivelul Superligii este cel al lui Mihai Pintilii, care pregăteşte echipa FCSB, dar nu stă pe banca tehnică la meciurile oficiale. În documentele înregistrate la Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, antrenor principal al echipei FCSB este Leonard Strizu, deţinător de licenţă Pro, care nu a făcut deplasarea cu echipa în cantonamentul de pregătire din Antalya, din această iarnă.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv, că directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a încălcat regulamentul de ordine interioară când a comentat un caz aflat pe rolul unei comisii jurisdicţionale şi în consecinţă va fi sancţionat, anunță sportalert.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...