Răzvan Burleanu: România, prima ţară din Sud-Estul Europei care adoptă contractul cadru

Data:

România va deveni prima ţară din Sud-Estul Europei care va adopta contractul cadru al jucătorilor de fotbal, a afirmat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunță Agerpres.

„Iniţiativa acestui contract cadru vine de la nivel de UEFA. Dacă jucătorii din Occident se bucură de un contract standard de foarte mulţi ani, de cel puţin cinci ani, astăzi, prin decizia luată la în cadrul Comitetului Executiv, România devine prima ţară din Europa de Sud-Est care adoptă un asemenea contract standard, care cu siguranţă va propune elemente suplimentare de protecţie pentru jucători, pentru că vom vorbi de foarte multe clauze majore astfel încât să clarificăm raporturile dintre angajator şi angajat, club şi respectiv jucător”, a spus Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

Oficialul a precizat că actul va putea fi utilizat de către fotbalişti şi cluburi începând cu 15 februarie.

„Toţi cei angrenaţi, cluburi, ligă, federaţie, sindicat, am conştientizat că avem nevoie să facem acest pas în ceea ce priveşte crearea acestui contract standard. Tocmai ce am încheiat discuţiile cu UEFA şi avem posibilitatea să implementăm acest contract. Dacă înainte termenul era de 1 februarie, am reuşit să obţinem o suplimentare a termenului, astfel încât din 15 februarie acest contract va fi implementat la nivel naţional. Astfel fotbalul devine primul sport care propune un astfel de contract standard. Sperăm că această iniţiativă să inspire şi alte federaţii sportive din România”, a adăugat Burleanu.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...