Răzvan Burleanu: România, prima ţară din Sud-Estul Europei care adoptă contractul cadru

Data:

România va deveni prima ţară din Sud-Estul Europei care va adopta contractul cadru al jucătorilor de fotbal, a afirmat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunță Agerpres.

„Iniţiativa acestui contract cadru vine de la nivel de UEFA. Dacă jucătorii din Occident se bucură de un contract standard de foarte mulţi ani, de cel puţin cinci ani, astăzi, prin decizia luată la în cadrul Comitetului Executiv, România devine prima ţară din Europa de Sud-Est care adoptă un asemenea contract standard, care cu siguranţă va propune elemente suplimentare de protecţie pentru jucători, pentru că vom vorbi de foarte multe clauze majore astfel încât să clarificăm raporturile dintre angajator şi angajat, club şi respectiv jucător”, a spus Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

Oficialul a precizat că actul va putea fi utilizat de către fotbalişti şi cluburi începând cu 15 februarie.

„Toţi cei angrenaţi, cluburi, ligă, federaţie, sindicat, am conştientizat că avem nevoie să facem acest pas în ceea ce priveşte crearea acestui contract standard. Tocmai ce am încheiat discuţiile cu UEFA şi avem posibilitatea să implementăm acest contract. Dacă înainte termenul era de 1 februarie, am reuşit să obţinem o suplimentare a termenului, astfel încât din 15 februarie acest contract va fi implementat la nivel naţional. Astfel fotbalul devine primul sport care propune un astfel de contract standard. Sperăm că această iniţiativă să inspire şi alte federaţii sportive din România”, a adăugat Burleanu.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...