Răzvan Burleanu, despre obligativitatea unei ponderi de 40% a fotbaliştilor români: UEFA şi FIFPro spun că ordinul e discriminatoriu

Data:

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv, că reprezentanţii unor instituţii europene precum UEFA, FIFPro, European Clubs Association şi European Leagues i-au transmis că ordinul de ministru privind obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă este „discriminatoriu”, anunță Agerpres.

„Încă din primul moment FRF a solicitat clarificări din partea Ministerului pentru a vedea dacă acest ordin de ministru se aplică primului 11, jucătorilor care intră pe parcurs sau întregului lot de jucători de pe raportul de joc. Însă nici astăzi nu am primit răspuns din partea Ministerului Sportului. Am avut la Bucureşti o întâlnire cu reprezentanţi ai UEFA, European Clubs Association, European Leagues şi FIFPro şi toţi au avut aceeaşi opinie, că acest ordin este discriminatoriu. Ca urmare a apartenenţei noastre la Uniunea Europeană nu poţi să aplici criterii de discriminare în funcţie de naţionalitate”, a afirmat Burleanu.

El a menţionat că în momentul în care vor fi amendate, cluburile de fotbal vor avea şansa să conteste sancţiunile în instanţă.

„Mai mult, în 2010 sau 2011, FRF a avut o iniţiativă similară, ce este acum pare un copy-paste… Recunosc, este o măsură populistă, pentru că suporterii doresc să vadă cât mai mulţi jucători români, dar din păcate eu nu cred că asta este soluţia. De aceea am şi solicitat sprijin Ministerului, pentru că dacă chiar doreşte un impact masiv în ceea ce priveşte creşterea numărului de jucători români atunci să putem investi împreună la nivelul academiilor de copii. Pentru că FRF face acest lucru, cluburile o fac la un nivel de 5 ori mai mare decât în 2014, însă Ministerul Sportului nu o face. Prin urmare rămâne la decizia cluburilor, în momentul în care vor primi vreo amendă, să o atace”, a precizat Burleanu.

Întrebat ce părere are despre Andreas Ivan, jucătorul român al echipei Schalke 04, care a debutat la 28 de ani în Bundesliga, preşedintele FRF a răspuns: „El a mai trecut pe la loturile de juniori ale României. Pentru noi este primul jucător după mulţi ani care evoluează în Bundesliga, şi la vârsta de 28 de ani… În acelaşi timp, Schalke nu trece printr-o perioadă bună, e la retrogradare. Prin urmare ne-am dorit ca Andreas Ivan să continue să joace”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...