Nu am nevoie de vaccin pentru a-mi proteja corpul şi nu sunt o ameninţare pentru nimeni, afirmă Djokovic

Data:

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, şi-a justificat decizia de a nu se vaccina împotriva coronavirusului prin faptul că îşi cunoaşte bine propriul corp, ceea ce îl face să creadă că nu are nevoie de acest lucru şi pentru că nu se consideră o ameninţare pentru nimeni, informează EFE, scrie Agerpres.

„Pe baza informaţiilor despre vaccin, am decis să nu mă vaccinez. Este poziţia mea. Se va schimba? Nu ştiu, totul evoluează rapid, aşa cum vedem în deciziile anumitor guverne”, a spus jucătorul într-un interviu publicat joi de cotidianul francez L’Equipe.

„În acest moment, nu simt nevoia să o fac pentru a-mi proteja corpul şi nu simt că sunt o ameninţare pentru ceilalţi. Vaccinat sau nu, virusul se poate transmite. Este poziţia mea şi, pentru viitor, mintea mea este deschisă. Orice este posibil”, a adăugat el.

Djokovic a subliniat că în întreaga sa carieră din tenis s-a bazat pe o cunoaştere profundă a corpului său, ceea ce l-a făcut să aibă puţine accidentări, precum şi pe o „căutare continuă de a îmbunătăţi corpul, de a îmbunătăţi randamentul şi de a creşte capacităţile organismului”.

„Organismul a trebuit să funcţioneze tot timpul la capacitate maximă, peste 15 ani. Cine a reuşit să o facă în afară de Roger (Federer), de Rafa (Nadal) şi de mine? Exista o muncă uriaşă în spatele tuturor acestor lucruri”, a adăugat sârbul.

El a reamintit că a suferit puţine accidentări şi că, în trecut, a luat nişte decizii importante bazate pe acest lucru, precum amânarea operaţiei la cot în 2018 sau schimbarea dietei în 2010, pentru a elimina glutenul.

Djokovic s-a comparat cu alţi sportivi care se gândesc constant la stilul lor de viaţă, printre care LeBron James, Kobe Bryant, Tom Brady şi Cristiano Ronaldo.

Tenismanul şi-a pus decizia de a nu se vaccina în raport cu acest mod de viaţă.

„Nimeni de pe Pământ nu-mi cunoaşte corpul mai bine decât mine. Vreau să fiu unicul proprietar al corpului meu. Dacă nu am o înţelegere suficientă a corpului meu, parcă aş da autonomie altuia”, a punctat el.

„Uneori se spune că mă influenţează. Nu. Mă consult ca toţi ceilalţi cu medici convenţionali. Mult. Specialişti în pneumologie, imunologie, în Serbia, Franţa, Elveţia, Statele Unite… Îi ascult şi cu cunoştinţele despre corpul meu, îmi fac singur analizele şi iau decizii”, a mai spus Djokovic.

Sârbul a insistat asupra faptului că „această decizie nu trebuie să rămână aceeaşi” pentru totdeauna. „Lucrurile se schimbă în fiecare zi, o vedem odată cu pandemia. Nu ştim nu se duce lumea”, a conchis liderul clasamentului ATP.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European U21 va avea loc la Ateneul Român din Bucureşti

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final ale Campionatului European U21, programat între 21 iunie şi 8 iulie...

Pirateria a provocat în ultimii trei ani daune de peste un miliard de euro în Serie A

Directorul executiv al Serie A, Luigi De Siervo, a dezvăluit că pirateria a provocat în ultimii trei ani...

Cristian Săpunaru, suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a FRF. FC U Craiova, amendă de 52.500 de lei

Căpitanul echipei Rapid Bucureşti, Cristian Săpunaru, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal...

Echipa naţională de rugby a României va disputa în noiembrie meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa

Echipa naţională de rugby a României va disputa trei meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa în luna...