Nu am nevoie de vaccin pentru a-mi proteja corpul şi nu sunt o ameninţare pentru nimeni, afirmă Djokovic

Data:

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, şi-a justificat decizia de a nu se vaccina împotriva coronavirusului prin faptul că îşi cunoaşte bine propriul corp, ceea ce îl face să creadă că nu are nevoie de acest lucru şi pentru că nu se consideră o ameninţare pentru nimeni, informează EFE, scrie Agerpres.

„Pe baza informaţiilor despre vaccin, am decis să nu mă vaccinez. Este poziţia mea. Se va schimba? Nu ştiu, totul evoluează rapid, aşa cum vedem în deciziile anumitor guverne”, a spus jucătorul într-un interviu publicat joi de cotidianul francez L’Equipe.

„În acest moment, nu simt nevoia să o fac pentru a-mi proteja corpul şi nu simt că sunt o ameninţare pentru ceilalţi. Vaccinat sau nu, virusul se poate transmite. Este poziţia mea şi, pentru viitor, mintea mea este deschisă. Orice este posibil”, a adăugat el.

Djokovic a subliniat că în întreaga sa carieră din tenis s-a bazat pe o cunoaştere profundă a corpului său, ceea ce l-a făcut să aibă puţine accidentări, precum şi pe o „căutare continuă de a îmbunătăţi corpul, de a îmbunătăţi randamentul şi de a creşte capacităţile organismului”.

„Organismul a trebuit să funcţioneze tot timpul la capacitate maximă, peste 15 ani. Cine a reuşit să o facă în afară de Roger (Federer), de Rafa (Nadal) şi de mine? Exista o muncă uriaşă în spatele tuturor acestor lucruri”, a adăugat sârbul.

El a reamintit că a suferit puţine accidentări şi că, în trecut, a luat nişte decizii importante bazate pe acest lucru, precum amânarea operaţiei la cot în 2018 sau schimbarea dietei în 2010, pentru a elimina glutenul.

Djokovic s-a comparat cu alţi sportivi care se gândesc constant la stilul lor de viaţă, printre care LeBron James, Kobe Bryant, Tom Brady şi Cristiano Ronaldo.

Tenismanul şi-a pus decizia de a nu se vaccina în raport cu acest mod de viaţă.

„Nimeni de pe Pământ nu-mi cunoaşte corpul mai bine decât mine. Vreau să fiu unicul proprietar al corpului meu. Dacă nu am o înţelegere suficientă a corpului meu, parcă aş da autonomie altuia”, a punctat el.

„Uneori se spune că mă influenţează. Nu. Mă consult ca toţi ceilalţi cu medici convenţionali. Mult. Specialişti în pneumologie, imunologie, în Serbia, Franţa, Elveţia, Statele Unite… Îi ascult şi cu cunoştinţele despre corpul meu, îmi fac singur analizele şi iau decizii”, a mai spus Djokovic.

Sârbul a insistat asupra faptului că „această decizie nu trebuie să rămână aceeaşi” pentru totdeauna. „Lucrurile se schimbă în fiecare zi, o vedem odată cu pandemia. Nu ştim nu se duce lumea”, a conchis liderul clasamentului ATP.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Jocurile Paralimpice 2028 vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la ediţiile 2020 şi 2024

Jocurile Paralimpice din 2028 de la Los Angeles vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la...

Real Madrid şi Barcelona vor fi adversare în semifinalele Cupei Spaniei

Real Madrid o va întâlni pe marea rivală FC Barcelona în semifinalele Cupei Spaniei, a decis tragerea la...

Papa Francisc: Dopajul este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului

Papa Francisc a condamnat, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), "dopajul în...

Campbell Johnstone, primul All Black care şi-a dezvăluit homosexualitatea

Campbell Johnstone, fost pilier al All Blacks, şi-a dezvăluit homosexualitatea la televiziunea neozeelandeză, o premieră pentru selecţionata naţională...