NBA: Kyrie Irving (Nets) poate juca şi pe teren propriu, după o decizie a primarului New York-ului

Data:

Starul Kyrie Irving va putea juca pentru echipa de baschet Brooklyn Nets şi în New York, după ce primarul metropolei americane, Eric Adams, a ridicat, joi, cu efect imediat obligaţia de vaccinare obligatorie pentru sportivii profesionişti pentru a-şi putea exercita meseria în oraşul lor, transmite AFP, citat de Agerpres.

”Trebuie să fac alegeri dificile. Oamenii nu vor fi de acord cu câteva dintre ele. Dar trebuie să mergem înainte. Este vorba de a-i pune pe sportivii newyorkezi pe picior de egalitate”, a declarat Eric Adams, cu prilejul unei conferinţe de presă la Citi Field, stadionul lui Mets, echipă din Liga profesionistă de baseball (MLB).

În urma acestei decizii, jucătorii de la echipele de baschet Knicks şi Nets, respectiv de baseball Yankees şi Mets, pot evolua în arenele newyorkeze, chiar dacă nu sunt vaccinaţi contra Covid-19.

Irving, care a refuzat să se vaccineze, juca doar meciurile din deplasare ale lui Nets, după ce a fost îndepărtat de la echipă o bună parte a sezonului de conducerea clubului său. El va debuta sâmbătă în faţa fanilor newyorkezi la un meci cu Charlotte Hornets.

Liga profesionistă de baschet (NBA) a salutat decizia primarului din New York şi a precizat că jucătorii nevaccinaţi vor fi testaţi zilnic în continuare. 97% dintre jucătorii din NBA s-au vaccinat deja, iar 75% dintre ei au primit şi doza a treia.

Măsurile restrictive nu au fost însă ridicare pe alţi angajaţi din oraşul New York, din sectorul public şi cel privat, ceea ce a ridicat numeroase critici, mai ales din partea sindicatelor care critică tratamentul inegal.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Jocurile Paralimpice 2028 vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la ediţiile 2020 şi 2024

Jocurile Paralimpice din 2028 de la Los Angeles vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la...

Real Madrid şi Barcelona vor fi adversare în semifinalele Cupei Spaniei

Real Madrid o va întâlni pe marea rivală FC Barcelona în semifinalele Cupei Spaniei, a decis tragerea la...

Papa Francisc: Dopajul este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului

Papa Francisc a condamnat, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), "dopajul în...

Campbell Johnstone, primul All Black care şi-a dezvăluit homosexualitatea

Campbell Johnstone, fost pilier al All Blacks, şi-a dezvăluit homosexualitatea la televiziunea neozeelandeză, o premieră pentru selecţionata naţională...