NBA: Kyrie Irving (Nets) poate juca şi pe teren propriu, după o decizie a primarului New York-ului

Data:

Starul Kyrie Irving va putea juca pentru echipa de baschet Brooklyn Nets şi în New York, după ce primarul metropolei americane, Eric Adams, a ridicat, joi, cu efect imediat obligaţia de vaccinare obligatorie pentru sportivii profesionişti pentru a-şi putea exercita meseria în oraşul lor, transmite AFP, citat de Agerpres.

”Trebuie să fac alegeri dificile. Oamenii nu vor fi de acord cu câteva dintre ele. Dar trebuie să mergem înainte. Este vorba de a-i pune pe sportivii newyorkezi pe picior de egalitate”, a declarat Eric Adams, cu prilejul unei conferinţe de presă la Citi Field, stadionul lui Mets, echipă din Liga profesionistă de baseball (MLB).

În urma acestei decizii, jucătorii de la echipele de baschet Knicks şi Nets, respectiv de baseball Yankees şi Mets, pot evolua în arenele newyorkeze, chiar dacă nu sunt vaccinaţi contra Covid-19.

Irving, care a refuzat să se vaccineze, juca doar meciurile din deplasare ale lui Nets, după ce a fost îndepărtat de la echipă o bună parte a sezonului de conducerea clubului său. El va debuta sâmbătă în faţa fanilor newyorkezi la un meci cu Charlotte Hornets.

Liga profesionistă de baschet (NBA) a salutat decizia primarului din New York şi a precizat că jucătorii nevaccinaţi vor fi testaţi zilnic în continuare. 97% dintre jucătorii din NBA s-au vaccinat deja, iar 75% dintre ei au primit şi doza a treia.

Măsurile restrictive nu au fost însă ridicare pe alţi angajaţi din oraşul New York, din sectorul public şi cel privat, ceea ce a ridicat numeroase critici, mai ales din partea sindicatelor care critică tratamentul inegal.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European U21 va avea loc la Ateneul Român din Bucureşti

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final ale Campionatului European U21, programat între 21 iunie şi 8 iulie...

Pirateria a provocat în ultimii trei ani daune de peste un miliard de euro în Serie A

Directorul executiv al Serie A, Luigi De Siervo, a dezvăluit că pirateria a provocat în ultimii trei ani...

Cristian Săpunaru, suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a FRF. FC U Craiova, amendă de 52.500 de lei

Căpitanul echipei Rapid Bucureşti, Cristian Săpunaru, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal...

Echipa naţională de rugby a României va disputa în noiembrie meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa

Echipa naţională de rugby a României va disputa trei meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa în luna...