Naţionala României pregăteşte debutul în Rugby Europe Championship

Data:

Staff-ul tehnic al naţionalei de rugby a României a demarat pregătirea pentru debutul în Rugby Europe Championship 2023 cu un lot de 34 de jucători, potrivit site-ului Federaţiei Române de profil, citat de Agerpres.

”Stejarii” vor întâlni pe 4 februarie, pe teren propriu, Polonia, iar pentru această partidă, staff-ul tehnic a selecţionat 19 înaintaşi şi 15 jucători de treisferturi.

De remarcat, convocarea în premieră a lui Thomas Creţu de la Stade Francais Espoirs şi a lui Andrei Mahu de la Perpignan, a tânărului Alexander Dinu de la Massy Espoirs, precum revenirile în lot ale lui Marius Antonescu (după o accidentare) şi Vlad Nistor. De asemenea, după ce a evoluat pentru România A în meciul de pregătire cu Italia A, Robert Irimescu fac parte din lotul primei reprezentative. Doi dintre jucătorii convocaţi, Ovidiu Cojocaru şi Jason Tomane, se pregătesc cu echipa, ei fiind în revenire după accidentări.

„Este primul meci în Rugby Europe Championship, primul meci cu noul staff şi vrem să facem o partidă cât mai bună pe teren propriu. De asemenea, va fi şi primul meci în faţa suporterilor şi este important să debutăm cu dreptul în noua competiţie. Cât despre meci, obiectivul este clar, trebuie să adunăm maximum de puncte în această partidă cu Polonia şi sperăm să putem să îi facem pe jucători să înţeleagă cât mai bine sistemul de joc, mă refer aici la cei din Franţa, pentru că cei din România care s-au pregătit în cele două săptămâni cu reprezentativa secundă cunosc deja acest sistem”, a declarat antrenorul principal Eugen Apjok.

”A fost foarte utilă pregătirea pentru meciul cu Italia, deşi rezultatul nu este cel pe care ni-l doream (3-64), dar am putut trage nişte concluzii şi să vedem ce avem de lucrat pentru viitor şi unde. Prioritară a fost pregătirea fizică, pentru că acolo ştiam că avem multe lucruri de îmbunătăţit. Acest cantonament cu jucătorii din ţară şi meciul de pregătire l-am folosit ca bază de selecţie pentru echipa naţională, sunt jucători care au dat satisfacţie şi jucători care nu s-au ridicat la aşteptările noastre. În ceea ce priveşte selecţia pentru meciul cu Polonia, de la început am zis că suntem în căutare de jucători, trebuie să îi vedem pe toţi pentru că în momentul în care îi vezi fizic la antrenamente, vezi cum se adaptează, ai deja o altă perspectivă. Dorim să vedem cât mai mulţi jucători la echipa naţională, ne dorim ca pentru primele trei meciuri să avem toţi jucătorii din Franţa pentru a-i vedea cum se adaptează la planul de joc, la ceea ce le cerem, pentru a avea continuitate ca joc şi ca integrare în sistem”, a mai spus Apjok.

Începând cu sezonul 2023 al Rugby Europe Championship, competiţia se va desfăşura într-un nou format, echipele fiind împărţite în două grupe, în urma clasamentului obţinut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament.

România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Ţările de Jos, Spania şi Germania.

”Stejarii” vor întâlni pe teren propriu Polonia (4 februarie) şi vor juca în deplasare cu Belgia (11 februarie) şi Portugalia (18 februarie).

România va participa în acest an la Cupa Mondială de rugby din Franţa, competiţie care va avea loc între 8 septembrie şi 28 octombrie. România va evolua în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi Tonga.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...