Maratonul şi Semimaratonul Bucureşti vor avea în 2022 o limită de siguranţă de 10.000 de alergători

Data:

Preşedinta Bucharest Running Club, Valeria Răcilă van Groningen, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ediţiile din 2022 ale Maratonului (8-9 octombrie) şi Semimaratonului Bucureşti (7-8 mai) vor fi organizate, din motive de siguranţă, cu o limită de 10.000 de participanţi chiar dacă în ultima perioadă autorităţile au relaxat restricţiile în contextul pandemiei, potrivit Agerpres.

„Au fost doi ani foarte grei, dar ne bucurăm că anul trecut am reuşit să organizăm atât Semimaratonul, cât şi Maratonul, cu restricţiile de rigoare. Din motive de siguranţă, anul acesta vom avea o limită de 10.000 de persoane pe cele două zile la ambele curse. Sperăm să fie bine, să avem un timp frumos şi să ne bucurăm din nou împreună de aceste competiţii. În acelaşi timp, în perioada aceasta a luat amploare şi semimaratonul şi maratonul virtual. De aceea vom continua aceste curse virtuale, pentru că există cerere, oamenii vor să participe. E un avantaj pentru că fiecare poate alerga oriunde doreşte. Pentru noi e o bucurie că putem încuraja mişcarea şi pe această cale”, a afirmat ea.

Cursele de copii din cadrul evenimentelor Bucharest Running Club, anulate în ultimii ani din cauza pandemiei, revin în 2022. „Ne bucurăm să anunţăm că din 2022 vom avea din nou cursele copiilor, unde vă pot spune că locurile sunt aproape toate ocupate. Este o satisfacţie să vedem acest interes, pentru că, cine ştie, copiii de azi vor deveni peste un timp atleţi. Cursele copiilor vor avea loc sâmbăta, pe categorii de vârstă. La aceste curse vom da premii fair play, pentru că ne dorim ca micii sportivi să nu vină pentru premii, ci pentru plăcerea de a alerga”, a menţionat fosta canotoare.

În schimb, din calendarul anului 2022 lipseşte Bucharest 10k&Family Run, cea de-a treia competiţie organizată de Bucharest Running Club. „Cursa de 10 kilometri nu mai figurează în calendarul din acest an, ne-am axat acum pe cele două mari evenimente. Dar poate în viitor o vom reintroduce”, a explicat Valeria Răcilă van Groningen, care a subliniat însă că există curse de 10 kilometri în cadrul celor două evenimente majore organizate în 2022.

Laurenţiu Mihai, manager în cadrul Bucharest Running Club, a declarat la rândul său că traseele celor două competiţii din acest an vor fi aceleaşi ca în 2019, ultimele ediţii de dinaintea pandemiei. „Uşor-uşor ne întoarcem cu paşi siguri spre normalitate. Traseele de anul acesta sunt cele din 2019, ultimul an în care am avut ediţii normale, ca să spun aşa. Sunt trasee rapide, trasee plate, trasee cu potenţial de a obţine rezultate foarte bune”, a spus Laurenţiu Mihai.

Marius Gubernat, director de marketing şi comunicare al Federaţiei Române de Atletism, a declarat că organizarea Campionatelor Naţionale de maraton şi semimaraton în cadrul evenimentelor Bucharest Running Club reprezintă un avantaj pentru sportivii români.

„Aşteptările noastre sunt unele normale având în vedere parteneriatul care a decurs de-a lungul anilor cu Bucharest Running Club. Sportivii noştri care concurează în Campionatele Naţionale de maraton şi semimaraton au în primul rând avantajul unei concurenţe mai mari. Bucharest Running Club invită de obicei sportivi care obţin rezultate foarte bune, sportivi care nu sunt înscrişi în Campionatele Naţionale ale României şi astfel concurenţa creşte. Federaţia Română de Atletism şi-a propus să găsească parteneri alături de care să construiască pe cel puţin un ciclu olimpic programe care să ofere sportivilor posibilitatea de a obţine perfomanţă”, a precizat Marius Gubernat.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Atletism: Campionul olimpic italian Marcell Jacobs se va antrena în Statele Unite pentru JO 2024

Sprinterul italian Marcell Jacobs, campionul olimpic en titre la 100 m, se va antrena sub comanda antrenorului Rana...

Handbal masculin: CSM Bucureşti, la prima sa înfrângere în acest campionat, la Constanţa

CSM Constanţa a învins-o pe CSM Bucureşti cu scorul de 28-26, duminică, pe teren propriu, într-un meci din...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu – Sunt ferm convins că ne vom atinge obiectivele privind calificările la JO 2024

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că este încrezător că obiectivele privind...

Fotbal: Dragoş Iancu (AFC Hermannstadt), după operaţie – În 3-4 luni voi reveni pe teren

Mijlocaşul Dragoş Iancu, de la AFC Hermannstadt, operat luni după o fractură deschisă de peroneu la piciorul stâng,...