Mainz 05 și atacantul Anwar El Ghazi se confruntă în continuare în privința războiului Israel-Hamas

Data:

O nouă declaraţie a atacantului Anwar El Ghazi cu privire la războiul Israel – Hamas a lăsat perplex clubul său din Bundesliga, Mainz 05, având în vedere că fotbalistul tocmai ce fusese sancţionat cu doar câteva zile în urmă, după ce a postat un alt comentariu despre conflict pe reţelele de socializare, scrie Reuters.

Jucătorul olandez, căruia i s-a aplicat iniţial un avertisment şi care a fost suspendat în urma remarcilor sale anterioare despre război, a fost autorizat să se întoarcă luni la antrenament după ce şi-a exprimat regretele în urma primei postări, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, El Ghazi a postat o altă declaraţie miercuri despre care clubul a spus că este „de neînţeles” şi că o va examina din perspectivă juridică.

„Pentru a evita orice dubiu, declaraţia mea din 27 octombrie 2023 a fost singura şi cea finală, atât către FSV Mainz 05, cât şi către public în legătură cu postările pe reţelele de socializare făcute de mine în ultimele săptămâni”, a scris El Ghazi. „Orice alte declaraţii, comentarii sau scuze contrare atribuite mie nu sunt corecte din punct de vedere faptic şi nu au fost făcute sau autorizate de mine. Poziţia mea rămâne aceeaşi ca la început. Sunt împotriva războiului şi a violenţei. Sunt împotriva uciderii civililor nevinovaţi. Sunt împotriva oricărei forme de discriminare. Sunt împotriva islamofobiei. Sunt împotriva antisemitismului. Sunt împotriva genocidului. Sunt împotriva apartheidului. Sunt împotriva ocupaţiei. Sunt împotriva opresiunii”, a scris acesta.

El a spus că nu are „nu regrete sau remuşcări” în ceea ce priveşte poziţia sa şi a refuzat să se distanţeze de ceea ce spusese anterior.

El Ghazi, care s-a alăturat lui Mainz în septembrie şi a jucat pentru Aston Villa şi Everton în Premier League, a fost suspendat pe 17 octombrie din cauza postării pe care a şters-o ulterior.

Miercuri, însă, el a scris: „Nu datorez o responsabilitate specială niciunui stat. Nu cred că vreun popor sau stat trebuie pus sub semnul întrebării şi nici nu este mai presus de dreptul internaţional. Nu poate exista niciodată vreo justificare pentru uciderea a peste 3.500 de copii în Gaza în ultimele trei săptămâni… Eu şi noi, ca lume, nu putem să rămânem tăcuţi în mod conştient. Trebuie să cerem încetarea crimelor din Gaza acum”, a menţionat jucătorul.

În atacul Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie, care a declanşat ostilităţile, au fost ucişi aproximativ 300 de soldaţi şi 1.100 de civili, spune Israelul.

Ministerul Sănătăţii din Gaza spune că cel puţin 8.796 de palestinieni, inclusiv 3.648 de copii, au fost ucişi în loviturile israeliene asupra Gaza de atunci.

Mainz a declarat miercuri pe reţelele de socializare că a citit ultima declaraţie a olandezului în legătură cu clubul. „Clubul va verifica problema legal şi apoi o va evalua. Jucătorul s-a declarat bolnav luni şi momentan nu face parte din activitatea de antrenament”, a indicat Mainz 05.

Mainz 05, fără nicio victorie în campionat în acest sezon, se află pe ultimul loc în Bundesliga, cu trei puncte şi joacă sâmbătă cu RB Leizpig.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: CFR Cluj – Dinamo 3-2, în Superligă

CFR Cluj a învins-o dramatic pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-2 (1-2), duminică seara, pe teren propriu,...

Tenis: Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Wimbledon

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, a câştigat duminică al doilea său titlu consecutiv la turneul de...

EURO 2024: Spania, noua campioană a Europei, după 2-1 în finala cu Anglia

Selecţionata Spaniei a câştigat Campionatul European de fotbal - EURO 2024, duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin, după...

Repetiţie pentru ceremonia de deschidere a JO de la Paris, prevăzută pe 16 iulie

O repetiţie a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice pe Sena, recent anulată din cauza debitului mare a...