Tenis: Condamnat la o amendă severă pentru violenţe conjugale, Alexander Zverev califică totul drept ‘prostii’

Data:

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev (9 ATP), condamnat de un tribunal din Berlin la o amendă de 450.000 de euro pentru violenţe conjugale, decizie pe care o va contesta în apel, a calificat, miercuri, drept „prostii” toate aceste lucruri, relatează AFP, scrie Agerpres.

„Sunt nişte prostii. Oricine are un IQ normal poate înţelege corect situaţia. Nu voi comenta mai mult, pentru că este o procedură în curs”, a afirmat Zverev în faţa presei după victoria împotriva francezului Ugo Humbert în turul secund la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris.

La cererea Parchetului din Berlin, instanţa a emis o ordonanţă penală pe 2 octombrie împotriva jucătorului profesionist de tenis Alexander Zverev, suspectat de ”violenţe fizice şi psihice. Inculpatul este acuzat că, în mai 2020, la Berlin, a maltratat fizic o femeie în timpul unui conflict şi că i-a afectat sănătatea”, potrivit unui comunicat de presă. Instanţa i-a aplicat o amendă de 450.000 de euro.

Instanţa nu a citat numele autoarei plângerii, dar avocaţii lui Zverev au reacţionat la anunţul instanţei şi au citat numele Brendei Patea, fosta parteneră a jucătorului, de origine română. Cei doi au împreună o fetiţă din 2021, deşi atunci nu mai formau un cuplu.

Zverev a contestat acuzaţia şi s-a opus ordonanţei judecătoreşti, a precizat tribunalul berlinez, ceea ce deschide calea unei înfăţişări.

Cabinetul de avocatură Schertz Bergmann, care îl reprezintă pe tenisman, a precizat într-un comunicat postat pe platforma X că faptele descrise de Brenda Patea, şi ”care sunt singurele la baza ordonanţei instanţei, au fost deja respinse de un raport medical”.
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...