Atletism: Fostul fondist francez de origine algeriană Mahiedine Mekhissi îşi cere scuze după comparația nefericită între Netanyahu și Hitler

Data:

Mahiedine Mekhissi şi-a făcut mea culpa miercuri, la o zi după mesajul său foarte criticat din social media. Fostul atlet al echipei Franţei l-a comparat pe Benjamin Netanyahu, premierul israelian, cu Adolf Hitler, fondatorul nazismului. Acesta a provocat un val de indignare în plin conflict israeliano-palestinian.

„Adolf Hitler este un copil pe lângă Netanyahu”, a scris fostul campion european la 3.000 de metri obstacole (care şi-a încheiat cariera la începutul anului), referindu-se la tabăra din Jabalia, bombardată de armata israeliană cu câteva ore mai devreme. Acest lucru a provocat un val de indignare, Arnaud Robinet, primarul oraşului Reims (oraşul natal al lui Mekhissi), exprimându-şi „ruşinea” faţă de Mekhissi.

„Nu vreau să banalizez ceea ce a putut să comită Hitler, departe de asta, pentru că a fost un monstru”, a explicat vicecampionul olimpic din 2008 şi 2012. „Comparaţia a fost că Hitler a comis un genocid, aşa cum face Netanyahu, în timp ce puterile mondiale pot opri oroarea”, conform news.ro.

„Israelul a lansat un război pentru a nimici Hamas, dar astăzi sunt civili care sunt nimiciţi”, a continuat el. „Şi asta este ceea ce mă face să reacţionez. Comparaţia mea a fost stângace şi greşită şi îmi cer scuze pentru asta, am reacţionat cu emoţie”.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tenis: Daneza Caroline Wozniacki a primit wild card pentru Australian Open

Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, campioană la Melbourne după o finală cu Simona Halep, a primit wild...

Fotbal: Apropiaţii portarului belgian Thibaut Courtois au dezminţit că acesta nu va juca la EURO 2024

Apropiaţii portarului belgian Thibaut Courtois au dezminţit că acesta nu va juca la EURO 2024 din cauza accidentării...

Înot: România, locul 6 în finala de la ştafetă 4×50 m mixt masculin, la Europenele de la Otopeni

România s-a clasat pe locul al şaselea în finala probei masculine de ştafetă 4x50 m mixt, miercuri seara,...

Volei feminin: CSO Voluntari s-a calificat în sferturile Cupei Challenge

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Challenge la volei feminin, după ce a...