Iranul a protestat contra SUA pentru înlăturarea simbolului lui Allah de pe drapelul său

Data:

Federaţia iraniană de fotbal a protestat duminică la FIFA contra Federaţiei americane de fotbal care a înlăturat cuvântul Allah de pe drapelul iranian în postările sale de pe reţelele de socializare, înaintea meciului direct prevăzut între cele două naţionale la Cupa Mondială din Qatar, transmite AFP, citată de Agerpres.

Meciul Iran – SUA de marţi este decisiv pentru stabilirea celei de-a doua echipe care va însoţi Anglia în optimile de finală ale Mondialului.

”Federaţia iraniană de fotbal a transmis un email la FIFA pentru a solicita acordarea unui avertisment serios Federaţiei americane de fotbal (US Soccer). Într-un act neprofesionist, Federaţia americană de fotbal a suprimat emblema reprezentând Allah de pe drapelul iranian” în materialele postate pe reţelele sociale, a anunţat agenţia oficială iraniană Irna.

Drapelul Republicii Islamice Iran cuprinde trei culori, verde, alb şi roşu, iar în centru se află un semn caligrafic reprezentând cuvântul Allah.

Este vorba de un ”gest punctual pentru a ne arăta solidaritatea noastră cu femeile din Iran. Drapelul nu a fost niciodată modificat pe site-ul oficial al US Soccer”, a precizat un responsabil cu comunicarea al US Soccer.

Mai târziu, un purtător de cuvânt al US Soccer a spus că postările controversate de pe reţelele de socializare au fost suprimate, dar federaţia va susţine în continuare drepturile femeilor din Iran.

Cele două ţări nu mai au relaţii diplomatice din 1980, la câteva luni după luarea de ostatici la ambasada americană din Teheran în noiembrie 1979.

Incidentul din Qatar a intervenit în momentul în care Iranul este teatrul unor mişcări contestatare declanşate pe 16 septembrie de moartea tinerei Masha Amini, după ce a fost arestată de poliţia de moravuri la Teheran pentru nerespectarea codului vestimentar strict.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Premier League investighează clubul Manchester City pentru încălcarea regulilor financiare

Clubul Manchester City face obiectul unei investigaţii conduse de o comisie independentă privind posibile încălcări ale regulilor financiare...

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...