Înot: Liga Internațională de Înot şi-a amânat actualul sezon pentru 2023, din cauza războiului din Ucraina

Data:

Liga Internaţională de Înot (ISL) a anunţat că sezonul actual a fost amânat pentru 2023, din cauza războiului din Ucraina, transmite Reuters, citat de Agerpres.

International Swimming League a fost lansată în 2019, de un fondator din Ucraina, omul de afaceri Konstantin Grigorişin, şi reuneşte cei mai buni înotători din lume care concurează pentru zece echipe din Europa, America şi Japonia.

În 2020, din cauza neplăţii unor furnizori, ISL a fost ameninţată cu acţiuni în instanţă.

”Războiul din Ucraina este o tragedie, a distrus vieţi, familii şi case. Mulţi dintre colegii noştri de la ISL au rămas prinşi în Kiev şi conflictul pare să continue şi într-un viitor previzibil. În lumina acestei situaţii de forţă majoră, nu putem, în bună credinţă faţă de înotătorii noştri şi de fanii noştri, să găzduim competiţii în 2022. Prin urmare, am luat decizia dificilă de a amâna sezonul patru pentru 2023”, se arată într-un comunicat al ISL, care promite că nu va dispărea şi că va reveni mai puternică.

Anularea sezonului ISL 2022, care trebuia să se desfăşoare din iunie până în octombrie, cu play-off în octombrie/noiembrie şi o finală în decembrie, lasă mai mult spaţiu într-un calendar internaţional aglomerat.

Înotătorul român Robert Glinţă a evoluat în primele sezoane ISL la Team Iron, echipă din Budapesta.

Campionatele Mondiale de nataţie sunt prevăzute în perioada 18 iunie-3 iulie la Budapesta, iar Europenele în august la Roma. Jocurile Commonwealth vor avea loc la Birmingham (Anglia), din 28 iulie până la 8 august.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Parchetul spaniol cere ca Dani Alves să rămână în închisoare pentru un presupus viol

Parchetul s-a opus deciziei Tribunalului din Barcelona de punere în libertate a fotbalistului brazilian Dani Alves, considerând că...

Farul a câştigat procesul la TAS şi va putea primi licenţa pentru sezonul 2023-2024 al cupelor europene

Clubul de fotbal Farul Constanţa a câştigat procesul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne privind licenţa...

Manchester City, acuzat de peste 100 de încălcări ale regulilor financiare din Premier League

Premier League, organizatorul primei ligi engleze de fotbal, a acuzat clubul Manchester City de peste 100 de încălcări...

Lotul echipei Poli Iaşi, blocat pe aeroportul din Istanbul din cauza vremii nefavorabile

Lotul echipei Politehnica Iaşi, din Liga a 2-a, care a plecat, luni, spre Antalya (Turcia), pentru un stagiu...