Înot: Liga Internațională de Înot şi-a amânat actualul sezon pentru 2023, din cauza războiului din Ucraina

Data:

Liga Internaţională de Înot (ISL) a anunţat că sezonul actual a fost amânat pentru 2023, din cauza războiului din Ucraina, transmite Reuters, citat de Agerpres.

International Swimming League a fost lansată în 2019, de un fondator din Ucraina, omul de afaceri Konstantin Grigorişin, şi reuneşte cei mai buni înotători din lume care concurează pentru zece echipe din Europa, America şi Japonia.

În 2020, din cauza neplăţii unor furnizori, ISL a fost ameninţată cu acţiuni în instanţă.

”Războiul din Ucraina este o tragedie, a distrus vieţi, familii şi case. Mulţi dintre colegii noştri de la ISL au rămas prinşi în Kiev şi conflictul pare să continue şi într-un viitor previzibil. În lumina acestei situaţii de forţă majoră, nu putem, în bună credinţă faţă de înotătorii noştri şi de fanii noştri, să găzduim competiţii în 2022. Prin urmare, am luat decizia dificilă de a amâna sezonul patru pentru 2023”, se arată într-un comunicat al ISL, care promite că nu va dispărea şi că va reveni mai puternică.

Anularea sezonului ISL 2022, care trebuia să se desfăşoare din iunie până în octombrie, cu play-off în octombrie/noiembrie şi o finală în decembrie, lasă mai mult spaţiu într-un calendar internaţional aglomerat.

Înotătorul român Robert Glinţă a evoluat în primele sezoane ISL la Team Iron, echipă din Budapesta.

Campionatele Mondiale de nataţie sunt prevăzute în perioada 18 iunie-3 iulie la Budapesta, iar Europenele în august la Roma. Jocurile Commonwealth vor avea loc la Birmingham (Anglia), din 28 iulie până la 8 august.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...