Fotbal: Răzvan Burleanu (FRF) – Nu vrem să intrăm în conflictul dintre fanii FCSB şi CSA Steaua

Data:

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că FRF nu doreşte să intre în conflictul dintre suporterii echipelor FCSB şi CSA Steaua în privinţa stadionului din Bulevardul Ghencea, scrie Agerpres.

El a evitat să spună care dintre echipe va putea spune că va juca „acasă” pe stadionul Steaua, după ce FCSB a primit acceptul de a evolua în partidele de pe teren propriu pe arena din Ghencea.

„Depinde pe cine întrebi. Nu vrem să intrăm în acest conflict dintre fanii FCSB şi fanii CSA Steaua, mai ales că sunt doi membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Fotbal, în moment de faţă un club evoluează în Liga I şi unul în Liga a II-a”, a spus Burleanu.

Oficialul FRF a precizat că accesul pe stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf nu ar trebui restricţionat pe criterii subiective.

„Stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf reprezintă trei investiţii majore ale statului român în infrastructura fotbalistică şi una dintre principalele moşteniri ale EURO 2020. Accesul nu poate fi restricţionat pe criterii subiective, ai nevoie de nişte proceduri clare şi transparente în ceea ce priveşte utilizarea unui asemenea stadion, aceasta a fost poziţia noastră, întotdeauna”, a mai spus Burleanu.

În ceea ce priveşte diferendul cu patronul FCSB, Gigi Becali, Burleanu a spus că va discuta cu acesta doar după ce îşi va prezenta scuze femeilor care activează în fotbal, precizând totodată că preşedintele Valeriu Argăseală a primit mandat pentru a fi prezent la Comitetul Executiv al FRF.

„Domnul Argăseală este un profesionist desăvârşit şi în toată această perioadă a fost liantul dintre FRF şi FCSB şi în continuare, dacă îşi va continua sau nu mandatul în Comitetul Executiv, ar rămâne această parte a acestui dialog instituţional. Fiindcă, în ciuda acestui acestei relaţii dintre patron şi administraţia FRF, ai nevoie totuşi de acest dialog deschis cu clubul FCSB. Sunt sigur că a avut un acord din partea patronului pentru a fi prezent astăzi la şedinţa de Comitet Executiv. Nu am mai vorbit cu patronul FCSB, fiindcă întâi trebuie să îşi ceară scuze unor doamne care activează în fenomenul fotbalistic şi abia după aceea”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Echipa de fotbal FCSB va disputa prima partidă de pe teren propriu din sezonul 2023-2024 al Superligii, cu Dinamo Bucureşti, pe stadionul Steaua, au declarat, marţi, pentru AGERPRES, surse din cadrul CSA Steaua.

„FCSB a depus o cerere pentru a disputa meciul cu Dinamo din etapa a doua pe stadionul Steaua, s-a făcut un raport şi a fost aprobat de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, în baza legii, fiind un stadion aflat în proprietatea statului, construit din fonduri publice, de utilitate publică. Există o comisie de negociere care va stabili preţul chiriei arenei, în funcţie de mai multe aspecte”, a precizat sursa citată.

Derbyul FCSB – Dinamo, din cadrul etapei a 2-a a Superligii este programat la 22 iulie, de la ora 21:30 şi reprezintă prima partidă disputată de formaţia patronată de Gigi Becali pe stadionul Steaua.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...