Fotbal: Edward Iordănescu – Îmi pare rău că nu am putut învinge Liechtenstein

Data:

Selecţionerul primei reprezentative de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă, că deşi toată lumea e supărată după remiza, 0-0, din meciul amical cu Liechtenstein, a subliniat că această echipă este aceeaşi care a obţinut calificarea la EURO 2024, scrie Agerpres.

„Le spun suporterilor că îmi pare rău, şi vorbesc acum în numele echipei, că nu am putut să le oferim un rezultat pozitiv în seara asta. Îi apelez însă ca frustrările şi supărările după aceste două meciuri, în care ne-a lipsit doar golul până la urmă, să le direcţioneze către mine. Am capacitatea să le depăşesc mai repede decât jucătorii. Pentru că echipa e aceeaşi care a făcut cinste României şi care s-a calificat după mult timp la un turneu final. Sigur că mai sunt corecţii şi lucruri de pus la punct şi vom face totul să le rezolvăm în aceste nouă zile rămase pentru a debuta cu un rezultat pozitiv la EURO. În continuare fac apel şi spun că deşi suntem toţi supăraţi, aceasta este aceeaşi echipă care s-a calificat la EURO şi avem nevoie de suport total. Am convingerea că vom avea o prestaţie solidă în Germania, încrederea mea în echipă este intactă, chiar dacă pentru mulţi nu sună bine ce spun. Eu plec la EURO încrezător, cum am fost toată campania şi cum am fost de când am venit la echipa naţională”, a afirmat tehnicianul.

Întrebat dacă acest egal cu Liechtenstein este o ruşine istorică, selecţionerul a răspuns: „Referitor la ruşinea istorică… puteţi să o calificaţi cum doriţi. E un joc amical în final, am făcut 10 modificări şi chiar şi aşa au fost lucruri pozitive. Au fost lucruri care au funcţionat, chiar dacă suntem la supărare şi lumea poate să nu fie de acord cu mine. În faţa porţii ne-a lipsit prezenţa de spirit… ne-a lipsit golul. Însă nu am timp să stau supărat prea mult, de mâine reintrăm în procesul de pregătire. Lucruri pozitive au fost multe, pentru că am avut atâtea ocazii de poartă”.

Iordănescu a explicat că nu poate trata cu lipsă de respect selecţionata Liechtensteinului, chiar dacă nu i-a plăcut jocul ultra defensiv practicat.

„Eu nu pot să tratez cu lipsă de respect adversarul nostru, chiar dacă azi nu mi-a plăcut ce a făcut. Pentru că au refuzat jocul efectiv, dar e dreptul lor. Nu trebuie să criticăm adversarul, ci trebuie să ne uităm la jocul nostru, la minusurile noastre din seara asta. Adversarul şi-a apărat cum a putut poarta şi şansele. Acelaşi adversar a avut 0-0 la pauză şi cu Portugalia. Mai multă exactitate şi inspiraţie în faţa porţii ne-ar fi deblocat jocul cu siguranţă. N-am avut prezenţă de spirit, am gestionat ultima zonă greşit. E responsabilitatea mea, o să fim mai atenţi”, a menţionat el.

„Dacă am o supărare mare, pe lângă scorul care nu ne este favorabil, sunt momentele statice. Ele au fost foarte multe, dar nu le-am finalizat aşa cum trebuie. Dar să începem bine în primul meci cu Ucraina ş seara asta va rămâne o amintire tristă într-un joc amical”, a mai spus Edward Iordănescu.

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Liechtensteinului, 0-0, vineri seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în ultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024.

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: Belgia e un adversar colosal

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...

Fotbal – EURO 2024: Albanezul Daku regretă scandările de la finalul meciului cu Croaţia

Mirlind Daku, fotbalistul naţionalei Albaniei, şi-a cerut scuze vineri pentru că a proferat scandări îndreptate împotriva Macedoniei de...

Tenis: Germanul Zverev, în semifinale la Halle

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, locul 4 mondial, favorit numărul 2, s-a calificat vineri în semifinalele turneului...

EURO 2024: Jucătorii Ucrainei au arătat o altă stare de spirit, a spus Rebrov după victoria cu Slovacia

Fotbaliştii naţionalei Ucrainei au arătat o altă stare de spirit faţă de meciul pierdut luni împotriva României, a...