Fostă înotătoare americană, agresată de activişti după ce a spus că persoanele trans nu ar trebui să participe la competiţiile feminine

Data:

Riley Gaines, o fostă înotătoare din cadrul Asociației Naționale de Atletism Colegial (NCAA) și susținătoare a luptei împotriva bărbaților biologici care concurează în sporturile feminine, a descris că s-a simțit „îngrozită” în momentul în care a fost agresată fizic de un activist transsexual la Universitatea de Stat din San Francisco, la începutul acestei săptămâni, relatează Epoch Times, potrivit activenews.ro.

Ea se afla în campus în seara zilei de 6 aprilie pentru a ține un discurs despre salvarea sportului feminin, potrivit unui anunț al evenimentului. Ea a vorbit în fața unui public de aproximativ 80-100 de persoane, aproximativ jumătate susținători și jumătate protestatari, a declarat Gaines.

Pe parcursul discursului ei, mai mulți protestatari, a spus ea, s-au adunat pe holul din afara sălii, scandând „Femeile trans sunt femei!”. „Eliberarea trans!” „Drepturile trans sunt drepturile omului”. „Este timpul să luptăm!”

În timp ce Gaines încheia secțiunea de întrebări și răspunsuri și era gata să plece, protestatarii din afara sălii de clasă s-au grăbit să intre. Cineva a stins luminile. La scurt timp după aceea, ea a fost încolțită în fața sălii, în spatele podiumului.

„Sunt în San Francisco, care este unul dintre cele mai liberale orașe. Nu există poliție aici. Și nimeni nu mi-a spus ce să fac în acest scenariu”, a declarat Gaines pentru The Epoch Times pe 8 aprilie.

Gaines ar fi trebuit să se întâlnească cu poliția campusului înainte de eveniment, la fel ca atunci când a ținut discursuri la alte universități, pentru a discuta planurile de acțiune. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.

În curând, luminile din sală au început să pâlpâie. Iar unii protestatari îi luminau fața cu lanternele telefoanelor lor.

Gaines a fost lovită de două ori în umăr și o dată în față, a spus ea. Iar prin luminile pâlpâitoare, ea a reușit să deslușească faptul că agresorul era un bărbat care s-a identificat ca femeie, după îmbrăcămintea feminină a persoanei.

În mijlocul haosului, o femeie a apucat-o pe Gaines și i-a cerut acesteia să o urmeze. Chiar dacă Gaines nu cunoștea identitatea femeii, urmarea ei părea cea mai bună opțiune în acel moment. Gaines a aflat mai târziu că femeia era un ofițer sub acoperire din campus.

Ofițerul a împins-o mai departe și, împreună, au străpuns mulțimea și au ajuns pe hol, unde se aflau mai multe persoane care blocau ieșirea din clădire.

Ea a fost împinsă într-o altă sală de clasă din capătul holului, în timp ce protestatarii se înghesuiau afară. Doi ofițeri din campus au rămas cu ea în sală, iar alții erau afară.

În spatele ușii închise a clasei, ea putea auzi protestatarii strigând: „Deschideți ușa! O vrem pe Riley!” „Este timpul ca ea să primească dreptatea pe care o merită”.

Protestatarii, își amintește Gaines, aveau și un mesaj pentru poliție: „Ar fi bine să nu puneți mâna pe mine, altfel vă dau în judecată”. „Nu ne atingeți”. „Ești un porc. Protejați o fată albă”. „Sunteți cu toții niște rasiști!”

Mesajele lor par să fi avut un efect asupra poliției din campus. În sală, ofițerii de poliție au spus că au vrut să evite orice mijloc de a obține potențiale reacții negative, potrivit lui Gaines.

„Nu erau dispuși să facă niciun fel de arest sau să se afirme în vreun fel, pentru că erau speriați. Așadar, nu au vrut să se pună într-o poziție în care ar putea fi acuzați de ceva”, a spus ea.

„Cred că poliția din campus a făcut o treabă foarte proastă pentru acest întreg incident”.

În cele din urmă, Gaines a rămas în clasă timp de trei ore înainte ca ofițerii din cadrul Departamentului de Poliție din San Francisco să sosească pentru a o escorta afară din clădire.

Când a ieșit din sală, aproape de miezul nopții, holul încă nu era complet liber. Dar polițiștii au reușit să formeze o îngrădire în jurul ei, iar ea a putut să se deplaseze spre ieșirea din clădire. Mai mulți protestatari se aflau în afara clădirii și au început să alerge spre ea când au văzut-o.

„Nu am văzut niciodată o astfel de mișcare. Este violentă. Este răzbunătoare, este plină de ură”, a spus Gaines.

Protestatarii, a spus ea, au vorbit, de asemenea, despre obținerea de „reparații”. Ei au spus că dacă universitatea a plătit-o pe Gaines pentru discurs, ceea ce nu a fost cazul, potrivit acesteia, ar trebui să fie plătiți și ei. Evenimentul a fost găzduit de grupul conservator de tineret Turning Point USA și de Leadership Institute.

„Întregul meu argument este doar că bărbații care concurează în sporturile feminine este nedrept dacă ai trecut prin pubertatea masculină. Pentru că pubertatea masculină duce la avantaje care nu pot fi niciodată atenuate”, a adăugat ea.

„Și, bineînțeles, aspectul de intimitate al situației din vestiare și siguranța în sporturile noastre”.

„Cred din toată inima că toată lumea ar trebui să aibă un loc în sport. Este vorba doar de a concura acolo unde este corect și sigur. Nu încerc să segreg comunitatea transsexuală. Nu încerc să interzic comunității trans să joace”, a precizat ea.

Între timp, susținătorii transsexualilor susțin că succesul sportivilor transsexuali în competiții nu dovedește un avantaj nedrept și nici nu justifică excluderea lor din competițiile pentru femei.

Într-un tweet de vineri, președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy (R-Calif.), a calificat incidentul drept „un atac îngrozitor la adresa libertății de exprimare într-un campus universitar”. „Republicanii din Camera Reprezentanților sunt alături de Riley Gaines și de eforturile ei curajoase și neobosite de a proteja sportul feminin”, a adăugat el.

PEN America, o organizație non-profit care apără libertatea de exprimare prin intermediul literaturii, a publicat, de asemenea, o declarație vineri, calificând atacul lui Gaines drept un „dezastru” care „își bate joc de principiile libertății de exprimare care permit funcționarea învățământului superior”.

Departamentul de poliție al universității (UPD) a declarat că investighează situația. „Nu au avut loc arestări legate de eveniment”, a precizat acesta într-o declarație de vineri. „Perturbarea a avut loc după încheierea evenimentului, ceea ce a făcut necesar ca ofițerii UPD să mute vorbitorul evenimentului din sală într-o altă locație sigură.”

The Epoch Times a contactat UPD, Universitatea de Stat din San Francisco și Departamentul de Poliție din San Francisco pentru comentarii suplimentare.

Centrul de resurse pentru homosexuali și transsexuali din cadrul universității a declarat că organizatorul protestului nu era student al San Francisco State și că „sprijină libertatea de exprimare a studenților și libertatea de exprimare care nu include discursuri de ură interzise de Titlul IX și care nu incită la violență”, potrivit unui raport al NBC.

Experiența personală a lui Gaines de a concura împotriva înotătoarei transsexuală Lia Thomas, fostă William Thomas, a determinat-o să vorbească.

În martie 2022, ea a concurat împotriva lui Thomas la campionatele NCAA. În prima zi, ea a privit-o pe Thomas înotând spre un titlu național în cursa feminină de 500 de metri, învingând olimpici și cele mai bune înotătoare din țară.

În cea de-a doua zi, competiția a început cu o experiență bizară în vestiar. Gaines a spus că nu a fost anunțată că Thomas va folosi vestiarul feminin. Thomas era „complet intact și își expunea organele genitale masculine în timp ce se afla cu fața în vestiarul în care alte femei se dezbrăcau”, și-a amintit ea.

„Fetele, aș spune că majoritatea dintre ele, fie au plecat, fie s-au întors. Te-ai cam întors și te-ai înghesuit la coechipieri, iar ochii ți s-au făcut foarte mari și fețele s-au înroșit, s-au înroșit sau au devenit palide”, a adăugat ea.

„A fost o experiență extrem de inconfortabilă”.

Pentru Gaines, această experiență a fost resimțită ca o încălcare.

„Am fost învățate toată viața noastră – cel puțin știu că părinții mei m-au învățat toată viața mea – că nu ar trebui să îmi pierd niciodată capacitatea de a consimți în zonele de dezbrăcare în care va fi prezent un bărbat”, a spus ea.

Ea a explicat că este nevoie de aproximativ 15 minute pentru a se băga în costume de baie de competiție.

„Evident, ești dezbrăcat. Încerci să-ți bagi șoldurile în costum. Costumele sunt foarte mici și nu se întind. Așa că trebuie să împungi și să împingi. Parcă transpiri.”

Gaines a spus că a părăsit vestiarul și a întrebat un oficial NCAA de pe puntea piscinei despre situația din vestiar.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: România, antrenament comun cu Franţa şi meciuri test cu SUA şi Canada

Echipa naţională de rugby a României va susţine un antrenament comun cu echipa Franţei, pe 22 iunie, la...

Volei feminin: România, o nouă victorie în Golden League

Naţionala feminină de volei a României a învins echipa Azerbaidjanului cu scorul de 3-0 (25-19, 25-15, 25-10), vineri,...

Tenis: Gabi Boitan, în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti

Tenismanul Gabi Adrian Boitan, al doilea favorit, s-a calificat în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti, Ioana Cup,...

Fotbal: FC Botoşani se menţine în Superligă

FC Botoşani îşi păstrează locul în Superliga de fotbal a României, după ce a învins-o pe CS Mioveni...