FIFA a oficializat calificarea Poloniei în finala barajului pentru Cupa Mondială 2022

Data:

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a oficializat marţi seara calificarea Poloniei în finala barajului pentru accederea la Cupa Mondială 2022, în urma excluderii adversarei sale, Rusia, atrăgându-şi criticile Suediei, informează AFP, scrie Agerpres.

„În urma deciziei din 28 februarie”, de suspendare a echipelor ruseşti din toate competiţiile FIFA şi UEFA, Polonia va înfrunta direct câştigătoarea confruntării dintre Suedia şi Cehia, programată pe 29 martie, a indicat instanţa mondială.

FIFA a ales astfel să ignore recursul depus cu câteva ore mai înainte de Federaţia rusă de fotbal în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, pentru a cere în principal suspendarea sancţiunii şi, deci, reintegrarea „Sbornaia” în cursa pentru Mondialul din Qatar.

Excluzând scenariul unui turneu în trei, între Polonia, Suedia şi Cehia, sau alegerea unei alte selecţionate pentru baraj, FIFA îi favorizează pe polonezi, alegere denunţată imediat de Federaţia suedeză de fotbal.

„Lucrul cel mai rezonabil şi corect din punct de vedere sportiv ar fi fost ca Polonia să aibă un nou adversar în semifinale”, a declarat Hakan Sjostrand, preşedintele federaţiei.

„Înţelegem că aceasta este o problemă greu de rezolvat de către FIFA, dar cu toate acestea ar trebui să se aplice principiul de a juca în aceleaşi condiţii, adică de a juca şi de a câştiga două meciuri oficiale pentru a ajunge la turneul final al Cupei Mondiale”, a adăugat oficialul scandinav.

Antrenorul Suediei, Janne Andersson, a denunţat decizia ca fiind „complet nebună din punct de vedere sportiv”, deşi a salutat excluderea Rusiei din cauza invaziei din Ucraina.

„Acestea fiind spuse, ne concentrăm total pe pregătirea în vederea meciului cu Cehia. Vrem să mergem la Cupa Mondială şi vom face totul pentru a ajunge acolo”, a adăugat Andersson.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Devis Mangia, demis din funcţia de selecţioner al echipei Maltei după acuzaţii de hărţuire sexuală

Italianul Devis Mangia a fost demis din funcţia de selecţioner al echipei Maltei de către Federaţia Malteză de...

Ucraina boicotează congresul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică din cauza prezenţei Rusiei

Federaţia ucraineană de gimnastică a anunţat decizia de a nu participa la congresul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG),...

Oradea Arena va găzdui, în noiembrie, întâlnirea România – Ungaria, în Billie Jean King Cup

Oradea Arena, noua sală polivalentă din municipiu, va găzdui, în perioada 11-12 noiembrie, întâlnirea dintre echipele feminine de...

Arbitrajul video ”ucide bucuria jocului”, consideră Thierry Henry

Fostul internaţional francez Thierry Henry consideră că utilizarea arbitrajului video (VAR) în timpul meciurilor de fotbal consumă prea...