Premier League: Încă un miliardar vrea să cumpere clubul Chelsea

Data:

Britanicul Nick Candy, un dezvoltator imobiliar de lux, a confirmat că doreşte să cumpere clubul Chelsea Londra de la Roman Abramovici până la sfârşitul acestei săptămâni, transmite DPA, citat de Agerpres.

Candy, 49 ani, un fan al lui Chelsea, negociază cu investitori din Statele Unite pentru a forma un consorţiu care să depună o ofertă pentru clubul din Stamford Bridge.

Magnatul ruso-israelian Roman Abramovici a scos oficial la vânzare, miercurea trecută, clubul din Premier League, campion al Europei, din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia.

Chelsea, de când a intrat în controlul lui Abramovici în 2003, a cucerit 21 de trofee, inclusiv Liga Campionilor din sezonul trecut.

Disponibilitatea lui Candy de a se implica în dezvoltarea stadionului Stamford Bridge, care este necesară pentru a menţine Chelsea în topul mondial, l-ar putea favoriza în ochii lui Abramovici, care este determinat ca ambiţiile viitorilor patroni să se potrivească cu ale sale.

Un purtător de cuvânt al lui Candy a confirmat implicarea britanicului în cursa pentru achiziţia lui Chelsea: ”Orice ofertă va fi făcută împreună cu o altă parte sau consorţiu şi avem un interes serios din partea mai multor parteneri internaţionali. Dl Candy are o mare afinitate cu Chelsea. Tatăl lui a fost rugat să joace pentru club şi a urmărit meciuri pe Stamford Bridge încă de la vârsta de patru ani. Clubul merită un stadion şi o infrastructură de talie mondială, iar expertiza ţi experienţa unică a dlui Candy în domeniul imobiliar ar fi a un atu extrem de valoros pentru realizarea acestei viziuni”.

În ultimele zile, Abramovici a primit deja câteva oferte serioase, iar banca comercială a Grupului Raine din New York gestionează vânzarea.

Miliardarul american Todd Boehly şi magnatul elveţian Hasjorg Wyss au confirmat săptămâna trecută interesul lor pentru Chelsea, iar oferta lor iniţială a fost depusă marţi.

Omul de afaceri turc Muhsin Bayrak a dezvăluit că este un candidat pentru cumpărarea clubului londonez, în timp ce un număr de investitori americani plănuiesc o ofertă.

Numele miliardarului rus nu figurează deocamdată pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Dar temerile legate de o eventuală îngheţare a activelor deţinute de Abramovici l-au determinat pe oligarhul de 55 de ani să facă anunţul oficial privind vânzarea clubului, în timp ce „produsul net” al vânzării va fi donat victimelor războiului.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul ministru Eduard Novak urează succes românilor care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Eduard Novak, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a urat succes tuturor sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice...

Burleanu (FRF) – Vrem să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că...

FRF amână 2 meciuri ale Corvinului Hunedoara pentru a-şi schimba forma juridică şi a putea promova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi amânarea primelor două meciuri...

Palestina a cerut Comitetului Internaţional Olimpic excluderea Israelului de la JO 2024

Comitetul Olimpic Palestinian a contactat luni Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a solicita excluderea sportivilor israelieni care se...