Criză în fotbalul feminin din Germania: Tot mai multe junioare abandonează

Data:

Un număr alarmant de jucătoare din Germania renunţă la fotbal încă de la o vârstă timpurie şi această tendinţă poate avea un impact şi la nivelul de elită, a opinat Silke Sinning, noua vicepreşedintă a Federaţiei germane de fotbal (DFB), conform DPA, citată de Agerpres.

”Nu putem juca meciuri, nu putem avea susţinere la vârf dacă tot mai puţine fete joacă fotbal”, a declarat Sinning pentru ziarul Frankfurter Rundschau.

Sinning a adăugat că declinul cel mai mare apare în momentul în care fetele ajung la pubertate şi apar alte interese dincolo de fotbal. Oficialul german a adăugat că adolescentele i-au spus că meciurile de duminică dimineaţă nu sunt compatibile cu timpul petrecut alături de prieteni în noaptea dinainte.

”Trebuie să ascultăm mai atent aceste probleme de la bază”, a adăugat Sinning, un profesor de educaţie fizică, care în tinereţe a practicat fotbalul.

Vicepreşedinta DFB a adăugat că grădiniţele şi şcolile pot ajuta fetele care provin din familii care imigrează în Germania din societăţi dominate de bărbaţi, şi ”dacă fetelor le place fotbalul aici, atunci îşi pot convinge tatăl lor că vor să joace fotbal într-un club”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Real Madrid şi Barcelona vor fi adversare în semifinalele Cupei Spaniei

Real Madrid o va întâlni pe marea rivală FC Barcelona în semifinalele Cupei Spaniei, a decis tragerea la...

Papa Francisc: Dopajul este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului

Papa Francisc a condamnat, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), "dopajul în...

Campbell Johnstone, primul All Black care şi-a dezvăluit homosexualitatea

Campbell Johnstone, fost pilier al All Blacks, şi-a dezvăluit homosexualitatea la televiziunea neozeelandeză, o premieră pentru selecţionata naţională...

John Tavares a disputat al 1.000-lea său meci în NHL

Hocheistul canadian John Tavares, campion olimpic în 2014, a disputat al 1.000-lea său meci în NHL, oferind două...