Comitetul Internaţional Olimpic rămâne preocupat de situaţia IBA

Data:

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi-a reiterat, marţi, ”preocupările” faţă de guvernanţa Asociaţiei Internaţional de Box (IBA), care rămâne suspendată de forul olimpic mondial în aşteptarea unei ”schimbări radicale de cultură”, transmite AFP, citată de Agerpres.

După o primă scrisoare trimisă în septembrie, CIO a mai adresat IBA un nou mesaj pentru a-şi manifesta neliniştile sale, a precizat Kit McConnel, directorul pentru sporturi în cadrul CIO, într-o conferinţă de presă după reuniunea Comitetului Executiv al CIO.

CIO este preocupat de ”guvernanţa” federaţiei, de ”transparenţa sa financiară, de durabilitatea sa, precum şi de integritatea proceselor sale de arbitraj şi judecată”.

”Mai multe semnale dau de gândit că schimbarea radicală de cultură cerută de CIO pentru a putea ridica suspendarea recunoaşterii IBA nu a avut loc”, se arată în noua scrisoare transmisă pe adresa IBA.

”În consecinţă, CIO nu este în măsură azi să revină asupra poziţiei sale privind suspendarea recunoaşterii IBA”, a precizat CIO.

De mai bine de trei ani, CIO a suspendat IBA, pe atunci AIBA (Federaţia Internaţională a Boxului Amator), privând-o în mai 2019 de organizarea turneelor preolimpice de box pentru JO 2020 de la Tokyo, înainte de a lua aceeaşi decizie şi în privinţa turneelor preolimpice pentru JO 2024 de la Paris.

Boxul, sport olimpic din antichitate, nu figurează în prezent în programul Jocurilor Olimpice din 2028, de la Los Angeles.

”Dacă azi ar trebui luată o decizie în privinţa acestei ediţii a Jocurilor, Comitetul Executiv al CIO nu ar fi în măsură să recomande Sesiunii CIO includerea boxului în programul sporturilor olimpice sub autoritatea IBA”, a avertizat CIO, care va continua să urmărească evoluţia practicilor instanţei mondiale a boxului amator.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...

Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele...