Vânzarea clubului Chelsea aduce 2,35 miliarde de lire pentru ajutorarea Ucrainei

Data:

Vânzarea clubului de fotbal Chelsea Londra va aduce suma de 2,35 miliarde de lire sterline (2,73 miliarde de euro) pentru ajutorarea persoanelor afectate de războiul din Ucraina, a anunţat organismul britanic de supraveghere a sancţiunilor, citat de agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Christopher Watts, directorul adjunct al Biroului financiar pentru implementarea sancţiunilor (OFSI), le-a declarat parlamentarilor că banii sunt în prezent blocaţi într-un cont bancar din Marea Britanie.

Clubul Chelsea a fost vândut după ce fostul său proprietar, Roman Abramovici, a fost sancţionat în cadrul eforturilor Regatului Unit de a viza oligarhii ruşi şi a-l izola pe preşedintele Vladimir Putin.

Todd Boehly şi Clearlake Capital au cumpărat gruparea de pe Stamford Bridge cu 4,25 miliarde de lire sterline, dar supraveghetorul sancţiunilor trebuia să se asigure că Abramovici sau oricare altă persoană sancţionată nu beneficiază în urma acestei vânzări, după cum a explicat Watts.

Acesta a subliniat că „venitul net, care este îngheţat într-un cont în aşteptarea următoarei etape, care constă în încercarea de a stabili vehiculul caritabil pentru a lăsa aceste fonduri să meargă către Ucraina, se ridică la 2,35 miliarde de lire”.

Roman Abramovici a preluat-o pe Chelsea în iunie 2003, când a plătit aproximativ 169 de milioane de euro pentru a achiziţiona echipa londoneză de la omul de afaceri Ken Bates.

Sub conducerea miliardarului rus, Chelsea a cucerit în total 21 trofee, între care 5 titluri de campioană a Angliei şi două Ligi ale Campionilor.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Adrian Mutu recunoaşte interesul pentru Coman şi Olaru de la FCSB

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Adrian Mutu, a recunoscut, joi, într-o conferinţă de presă, interesul clubului...

US Open se implică în ajutorul umanitar pentru Ucraina

US Open se va implica într-o campanie de conştientizare şi strângere de ajutoare umanitare pentru Ucraina, a anunţat...

Un tricou al legendei NBA Michael Jordan, oferit la licitaţie pentru o sumă între 3 şi 5 milioane dolari

Un tricou purtat de legendarul baschetbalist american Michael Jordan, în ultimul său sezon competiţional (1997-1998) cu Chicago Bulls,...

A debutat procesul dintre văduva lui Kobe Bryant şi municipalitatea din Los Angeles

Procesul dintre văduva fostului star al baschetului american Kobe Bryant şi municipalitatea din Los Angeles, ai cărei angajaţi...