Tenis: WTA a avertizat-o pe Potapova după apariţia ei într-un tricou al unei echipe de fotbal din Rusia

Data:

Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) i-a transmis un avertisment oficial jucătoarei ruse Anastasia Potapova, pentru că a purtat un tricoul al echipei de fotbal Spartak Moscova înaintea meciului cu americanca Jessica Pegula de la Indian Wells (SUA), în cursul acestei săptămâni, informează Reuters, scrie Agerpres.

Acţiunile Anastasiei Potapova au fost văzute ca un spectacol public de susţinere pentru ţara sa în timpul invaziei din Ucraina, rusoaica fiind criticată din acest motiv inclusiv de liderul clasamentului WTA, poloneza Iga Swiatek.

Întrebată în legătură cu tricoul respectiv, Potapova a spus că este susţinătoarea echipei Spartak de la vârsta de 13 ani şi nu a văzut acest lucru ca o provocare.

„În ceea ce priveşte tricoul echipei ruse de fotbal, WTA a avertizat-o oficial pe jucătoare că acest lucru nu este acceptabil şi nici nu este o acţiune adecvată”, a precizat WTA într-un comunicat. „Nu ne aşteptăm să vedem o altă apariţie a acestuia pe viitor”, a adăugat organizaţia.

Ucraineanca Lesia Ţurenko s-a retras din meciul cu belarusa Arina Sabalenka de la Indian Wells, afirmând că a avut un atac de panică, declanşat de conversaţia pe care a avut-o cu directorul WTA, Steve Simon, în legătură cu răspunsul tenisului la invazia Rusiei, în care Belarus a fost o zonă cheie pentru ceea ce Moscova numeşte o „operaţiune militară specială”.

Jucătorii ruşi şi belaruşi pot concura în circuitele profesioniste de tenis WTA şi ATP ca sportivi individuali, fără etalarea simbolurilor naţionale.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...