Letonia a anulat decizia de a retrage sprijinul pentru sportivii care au concurat alături de ruşi şi belaruşi

Data:

Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei din Letonia (IZM) a revocat decizia de a retrage sprijinul pentru jucătoarea de tenis Jelena Ostapenko şi pentru doi ciclişti din cauza participării lor la competiţii alături de sportivi ruşi şi belaruşi, informează agenţia EFE, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat, decizia a fost luată după evaluarea cazului celor trei sportivi şi audierea opiniilor Federaţiei letone de ciclism şi a Federaţiei letone de tenis.

Hotărârea a fost luată în cooperare cu Comitetul Olimpic Leton şi ‘au fost elaborate şi semnate amendamente la acordul privind sprijinul financiar de stat acordat sportivilor din echipa olimpică a Letoniei’.

Această decizie vine după câteva zile de la o hotărâre a Comitetului Olimpic Leton (LOK) de a suspenda plăţile lunare sub formă de burse de la stat pentru Ostapenko şi alţi sportivi, pentru participarea lor la competiţii alături de sportivi din Rusia şi Belarus.

LOK susţinuse că acţionează ca un fel de plătitor în numele Ministerului Educaţiei (IZM) şi nu decide singur cui i se plăteşte sau nu.

Potrivit unui purtător de cuvânt al LOK, Ostapenko, jucătoare profesionistă de tenis, primea 1.700 de euro lunar, în timp ce mai mulţi ciclişti încasau câteva sute de euro.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Cine vrea să plece de la Liverpool este liber să o facă, spune antrenorul Klopp

Antrenorul echipei Liverpool, Juergen Klopp, a declarat sâmbătă că orice jucător care doreşte să plece de pe Anfield...

Fotbal: Manchester United şi-a asigurat calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor

Manchester United şi-a asigurat ultimul bilet furnizat de prima ligă engleză pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor la...

Handbal feminin: Dunărea Brăila şi-a asigurat calificarea în EHF European League

HC Dunărea Brăila şi-a asigurat calificarea în sezonul viitor al competiţiei EHF European League, după ce a învins-o...

Fotbal: FC U Craiova a învins-o pe FC Voluntari la loviturile de departajare, în primul baraj pentru Europa Conference League

FC U Craiova a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, vineri seara,...