Şeful WTA nu susţine sancţionarea sportivilor din cauza crizei din Ucraina

Data:

Steve Simon, şeful Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA), este de părere că sportivii nu ar trebui penalizaţi individual pentru ”deciziile unei conduceri autoritare”, în contextul unei dezbateri privind excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus din circuitele profesioniste, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Jucătorii din Rusia şi Belarus pot evolua în turneele ATP şi WTA, dar fără numele şi drapelul ţării lor, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina cu complicitatea Belarusului.

În schimb, cele două ţări au fost excluse din Cupa Davis şi Cupa Billie Jean King, deşi Rusia deţinea titlul în ambele competiţii.

”Nu se ştie niciodată ce poate să aducă viitorul. Dar pot să spun că nu ar trebui niciodată sancţionaţi sportivii din circuitele noastre ca rezultat al unor decizii politice luate de conducerea ţării lor. Ar fi nevoie de ceva foarte semnificativ pentru a face o asemenea schimbare, dar din nou nu ştim unde va duce asta”, a declarat Steve Simon.

Ministrul britanic al sporturilor, Nigel Huddleston, a afirmat marţi că Daniil Medvedev, campionul de la US Open, ar trebui să furnizeze asigurări că nu îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin dacă vrea să fie admis în acest an la Wimbledon.

Simon a adăugat că WTA ar putea fi forţată să-şi schimbe atitudinea dacă guvernele nu vor mai permite jucătorilor din Rusia şi Belarus să intre în ţările lor, pentru că ar trebui să respecte aceste reguli noi.

”Cred cu tărie că sportivii individuali nu ar trebui să fie cei penalizaţi prin deciziile unei conduceri autoritare, care, evident, face lucruri groaznice şi reprobabile. Dacă se va întâmpla asta… noi nu vom susţine aşa ceva”, a concluzionat Simon.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Filip Jianu a pierdut în ultimul tur al calificărilor la Sofia

Filip Cristian Jianu a fost învins de francezul Ugo Humbert, cu 6-3, 7-6 (3), în ultima rundă a...

Novak Djokovic ar vrea să-i aibă alături pe marii săi rivali atunci când va spune adio tenisului

Novak Djokovic a afimat că şi-ar dori să-i aibă alături pe marii săi rivali în momentul în care...

RogerFederer va fi prezent la Laver Cup 2023, dar nu ca jucător

Roger Federer, care s-a retras recent din circuitul profesionist de tenis, a confirmat că va participa la ediţia...

Ministerul Sportului a alocat un milion de lei pentru finalizarea bazinului olimpic de înot din Baia Mare

Ministerul Sportului a alocat suma de 1.014.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic de înot din...