Scrimă: Echipa feminină de floretă a României, locul 12 la Mondialele de juniori

Data:

Echipa feminină de floretă junioare a României s-a clasat pe locul 12, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru juniori şi cadeţi de la Dubai, potrivit Agerpres.

România, în componenţa Emilia Corbu (CSTA Bucureşti), Andreea Dincă (CSA Steaua Bucureşti), Teodora Şofran (CSA Steaua Bucureşti) şi Karina Vasile (CSA Steaua Bucureşti), a câştigat clar în şaisprezecimile de finală, 45-26 cu Australia, dar a pierdut în optimi în faţa Italiei, cu 31-45.

În turneul pentru locurile 9-16, tricolorele au învins Turcia, cu 45-30, apoi au cedat cu 35-40 în duelul cu Coreea de Sud, pentru poziţiile 9-12, iar apoi au pierdut şi cu Hong Kong, 38-45, pentru locurile 11-12.

Echipa Statelor Unite a cucerit aurul, după o finală cu Italia (45-33), iar bronzul a revenit Japoniei, învingătoare cu 45-42 în faţa Ucrainei, în finala mică.

Echipa României, în aceeaşi componenţă, câştiga aurul la Europenele de juniori, la începutul lunii martie.

La Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Dubai, România a câştigat până acum o singură medalie, de argint, prin echipa de sabie juniori (Mihnea Enache, Casian Cîdu, Radu Niţu şi Marco Şovar).

România participă cu un lot de 30 de sportivi la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), între 2 şi 10 aprilie.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...