Schi alpin: Mikaela Shiffrin a câştigat coborârea feminină de la Courchevel

Data:

Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat surprinzător miercuri coborârea feminină din staţiunea franceză Courchevel, din cadrul finalelor Cupei Mondiale de schi alpin, şi şi-a mărit avansul în clasamentul general în faţa slovacei Petra Vlhova, transmite AFP, citată de Agerpres.

Shiffrin, la a 74-a sa victorie în Cupa Mondială, a fost urmată de austriaca Christine Scheyer şi elveţianca Johanna Hahlen, pe locul 2 ex aequo la 10/100.

Pe locul 12 în această cursă, italianca Sofia Goggia a câştigat Cupa Mondială de coborâre.

Shiffrin a făcut un mare pas spre victoria în clasamentul general, ea având acum 156 de puncte mai mult decât slovaca Petra Vlhova, locul 16 miercuri, înaintea ultimelor trei curse ale iernii în această săptămână (victoria aduce 100 de puncte).

Este a treia victorie a carierei lui Shiffrin la coborâre, americanca revenindu-şi şi îndreptându-se spre marele glob de cristal la o lună după Jocurile Olimpice ratate (nicio medalie şi trei ieşiri de pe pistă în şase curse).

Ea a fost îmbrăţişată şi felicitată imediat după sosire de prietenul său Aleksander Aamodt Kilde, câştigător al micului glob în proba de coborâre cu câteva minute mai devreme.

Micul glob în proba feminină de coborâre i-a revenit deci Sofiei Goggia, extravaganta sportivă născută la Bergamo în urmă cu 29 de ani obţinând această distincţie şi în 2018 şi 2021. Ea riscase să piardă totul în acest sezon după ce a suferit o gravă căzătură şi o entorsă la genunchiul stâng pe 23 ianuarie.

Goggia, campioană olimpică în 2018, a riscat mult, pariind pe o vindecare rapidă, şi a obţinut medalia de argint la JO de la Beijing din februarie.

Ea a strâns apoi din dinţi pentru a încheia sezonului, în care a câştigat patru coborâri şi două slalomuri super-uriaşe. Înaintea accidentării, această schioare carismatică păruse capabilă să lupte pentru primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship pentru a 19-a oară

Naţionala de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en-titre, a învins, la Durban, reprezentativa Argentinei, cu scorul...

Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea

Ciclistul belgian Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea, după ce a încheiat pe primul loc cursa...

Jack Miller a câştigat Marele Premiu al Japoniei. Quartararo se menţine lider la general

Pilotul australian Jack Miller (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Japoniei la clasa-regină a motociclismului viteză - MotoGP...

Eliud Kipchoge a câştigat Maratonul de la Berlin și a stabilit un nou record mondial

Eliud Kipchoge, campion olimpic, a câştigat maratonul de la Berlin, stabilind un nou record mondial. Kenyanul afost cronometrat...