Schi alpin: Mikaela Shiffrin a câştigat coborârea feminină de la Courchevel

Data:

Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat surprinzător miercuri coborârea feminină din staţiunea franceză Courchevel, din cadrul finalelor Cupei Mondiale de schi alpin, şi şi-a mărit avansul în clasamentul general în faţa slovacei Petra Vlhova, transmite AFP, citată de Agerpres.

Shiffrin, la a 74-a sa victorie în Cupa Mondială, a fost urmată de austriaca Christine Scheyer şi elveţianca Johanna Hahlen, pe locul 2 ex aequo la 10/100.

Pe locul 12 în această cursă, italianca Sofia Goggia a câştigat Cupa Mondială de coborâre.

Shiffrin a făcut un mare pas spre victoria în clasamentul general, ea având acum 156 de puncte mai mult decât slovaca Petra Vlhova, locul 16 miercuri, înaintea ultimelor trei curse ale iernii în această săptămână (victoria aduce 100 de puncte).

Este a treia victorie a carierei lui Shiffrin la coborâre, americanca revenindu-şi şi îndreptându-se spre marele glob de cristal la o lună după Jocurile Olimpice ratate (nicio medalie şi trei ieşiri de pe pistă în şase curse).

Ea a fost îmbrăţişată şi felicitată imediat după sosire de prietenul său Aleksander Aamodt Kilde, câştigător al micului glob în proba de coborâre cu câteva minute mai devreme.

Micul glob în proba feminină de coborâre i-a revenit deci Sofiei Goggia, extravaganta sportivă născută la Bergamo în urmă cu 29 de ani obţinând această distincţie şi în 2018 şi 2021. Ea riscase să piardă totul în acest sezon după ce a suferit o gravă căzătură şi o entorsă la genunchiul stâng pe 23 ianuarie.

Goggia, campioană olimpică în 2018, a riscat mult, pariind pe o vindecare rapidă, şi a obţinut medalia de argint la JO de la Beijing din februarie.

Ea a strâns apoi din dinţi pentru a încheia sezonului, în care a câştigat patru coborâri şi două slalomuri super-uriaşe. Înaintea accidentării, această schioare carismatică păruse capabilă să lupte pentru primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...