COSR a ajutat cinci sportive ucrainene să ajungă la Campionatele Mondiale de atletism în sală de la Belgrad

Data:

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a ajutat un grup de cinci sportive şi doi antrenori din Ucraina să ajungă la Belgrad, acolo unde în perioada 18-20 martie vor avea loc Campionatele Mondiale de atletism în sală, anunță Agerpres.

„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a întins din nou mâna sportivilor ucraineni. Serghei Bubka, preşedintele Comitetului Olimpic din Ucraina, a cerut ajutorul forului român pentru ca un grup format din cinci atlete şi doi antrenori să poată ajunge la Belgrad, la Campionatele Mondiale de Atletism în sală. Conducerea COSR a trimis o echipă mobilă care a preluat grupul ucrainean de la Vama Siret şi l-a transportat în siguranţă până în capitala Serbiei, la Belgrad”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a forului olimpic român.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român menţionează că două dintre sportive se întorc, luni, în România cu avionul şi vor fi transportate la Vama Siret.

„COSR, parte a mişcării olimpice internaţionale, îşi va continua misiunea de a ajuta forul olimpic ucrainean şi sportivii din această ţară. Împreună suntem mai puternici”, se mai precizează pe site-ul de socializare citat. COSR şi-a manifestat disponibilitatea de a ajuta sportivii ucraineni încă de la începutul acestei luni.

COSR a recomandat pe 3 martie federaţiilor sportive naţionale, care sunt în directă legătură cu organizaţiile omoloage din Ucraina sau cu persoane din conducerile tehnice ale loturilor olimpice din această ţară, să transmită tuturor celor care doresc că pot veni în România să se pregătească în Complexul Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani. Toate cheltuielile aferente pregătirii, precum şi a condiţiilor de cazare şi masă, vor fi suportate de către forul olimpic român. De asemenea, asistenţa medicală şi toate testele medicale pentru COVID-19 vor fi suportate împreună cu partenerul COSR, „Reţeaua de sănătate Regina Maria”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...

Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele...