COSR a ajutat cinci sportive ucrainene să ajungă la Campionatele Mondiale de atletism în sală de la Belgrad

Data:

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a ajutat un grup de cinci sportive şi doi antrenori din Ucraina să ajungă la Belgrad, acolo unde în perioada 18-20 martie vor avea loc Campionatele Mondiale de atletism în sală, anunță Agerpres.

„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a întins din nou mâna sportivilor ucraineni. Serghei Bubka, preşedintele Comitetului Olimpic din Ucraina, a cerut ajutorul forului român pentru ca un grup format din cinci atlete şi doi antrenori să poată ajunge la Belgrad, la Campionatele Mondiale de Atletism în sală. Conducerea COSR a trimis o echipă mobilă care a preluat grupul ucrainean de la Vama Siret şi l-a transportat în siguranţă până în capitala Serbiei, la Belgrad”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a forului olimpic român.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român menţionează că două dintre sportive se întorc, luni, în România cu avionul şi vor fi transportate la Vama Siret.

„COSR, parte a mişcării olimpice internaţionale, îşi va continua misiunea de a ajuta forul olimpic ucrainean şi sportivii din această ţară. Împreună suntem mai puternici”, se mai precizează pe site-ul de socializare citat. COSR şi-a manifestat disponibilitatea de a ajuta sportivii ucraineni încă de la începutul acestei luni.

COSR a recomandat pe 3 martie federaţiilor sportive naţionale, care sunt în directă legătură cu organizaţiile omoloage din Ucraina sau cu persoane din conducerile tehnice ale loturilor olimpice din această ţară, să transmită tuturor celor care doresc că pot veni în România să se pregătească în Complexul Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani. Toate cheltuielile aferente pregătirii, precum şi a condiţiilor de cazare şi masă, vor fi suportate de către forul olimpic român. De asemenea, asistenţa medicală şi toate testele medicale pentru COVID-19 vor fi suportate împreună cu partenerul COSR, „Reţeaua de sănătate Regina Maria”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship pentru a 19-a oară

Naţionala de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en-titre, a învins, la Durban, reprezentativa Argentinei, cu scorul...

Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea

Ciclistul belgian Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea, după ce a încheiat pe primul loc cursa...

Jack Miller a câştigat Marele Premiu al Japoniei. Quartararo se menţine lider la general

Pilotul australian Jack Miller (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Japoniei la clasa-regină a motociclismului viteză - MotoGP...

Eliud Kipchoge a câştigat Maratonul de la Berlin și a stabilit un nou record mondial

Eliud Kipchoge, campion olimpic, a câştigat maratonul de la Berlin, stabilind un nou record mondial. Kenyanul afost cronometrat...