Rugby: Un jucător portughez încă speră la calificarea ţării sale la CM 2023 din Franţa

Data:

Jose Lima, internaţionalul portughez din linia de trei sferturi a echipei franceze Carcassonne (Pro D2), încă speră la o minune în ceea ce priveşte calificarea naţionalei sale la Cupa Mondială din Franţa, din 2023, deşi recunoaşte că şansele sunt pur teoretice, scrie L’Equipe, scrie Agerpres.

Portugalia, care nu mai are niciun meci de disputat în Rugby Europe Championship 2022, a pierdut duminică în faţa Spaniei (33-28) la Madrid, iar pentru a merge în recalificări ar trebui ca România să piardă în ultimul meci, contra Olandei, lucru aproape imposibil.

”Sunt foarte dezamăgit pentru faptul că am pierdut în faţa Spaniei, depusesem mult efort pentru această campanie de calificare şi este extrem de trist să depinzi de alte rezultate. Am luptat cu Spania însă ei au fost mai buni, felicit Spania pentru calificarea la CM 2023. Noi acum suntem pe locul 3 în ierarhie dar nu mai avem meciuri de jucat, iar pentru a mai spera să ajungem în recalificări ar trebui ca România să piardă sâmbătă în faţa Olandei. Este aproape un lucru ce ţine de domeniul fantasticului, nici nu vreau să mă gândesc la asta pentru a nu fi apoi şi mai dezamăgit”, a spus Jose Lima.

În prezent ierarhia în REC 2022 este Spania (17 puncte), Georgia (15 puncte), Portugalia (12 puncte), România (9 puncte), Olanda (4 puncte), Rusia (1 punct, descalificată).

În ultima etapă, Olanda va juca cu România, iar Georgia cu Spania.

În cazul foarte probabil al victoriei României în faţa Olandei, ”Stejarii” vor ajunge pe locul 3 care duce în recalificări.

Georgia şi Spania sunt deja calificate la Mondialul francez.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: România, antrenament comun cu Franţa şi meciuri test cu SUA şi Canada

Echipa naţională de rugby a României va susţine un antrenament comun cu echipa Franţei, pe 22 iunie, la...

Volei feminin: România, o nouă victorie în Golden League

Naţionala feminină de volei a României a învins echipa Azerbaidjanului cu scorul de 3-0 (25-19, 25-15, 25-10), vineri,...

Tenis: Gabi Boitan, în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti

Tenismanul Gabi Adrian Boitan, al doilea favorit, s-a calificat în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti, Ioana Cup,...

Fotbal: FC Botoşani se menţine în Superligă

FC Botoşani îşi păstrează locul în Superliga de fotbal a României, după ce a învins-o pe CS Mioveni...