Rugby: Un jucător portughez încă speră la calificarea ţării sale la CM 2023 din Franţa

Data:

Jose Lima, internaţionalul portughez din linia de trei sferturi a echipei franceze Carcassonne (Pro D2), încă speră la o minune în ceea ce priveşte calificarea naţionalei sale la Cupa Mondială din Franţa, din 2023, deşi recunoaşte că şansele sunt pur teoretice, scrie L’Equipe, scrie Agerpres.

Portugalia, care nu mai are niciun meci de disputat în Rugby Europe Championship 2022, a pierdut duminică în faţa Spaniei (33-28) la Madrid, iar pentru a merge în recalificări ar trebui ca România să piardă în ultimul meci, contra Olandei, lucru aproape imposibil.

”Sunt foarte dezamăgit pentru faptul că am pierdut în faţa Spaniei, depusesem mult efort pentru această campanie de calificare şi este extrem de trist să depinzi de alte rezultate. Am luptat cu Spania însă ei au fost mai buni, felicit Spania pentru calificarea la CM 2023. Noi acum suntem pe locul 3 în ierarhie dar nu mai avem meciuri de jucat, iar pentru a mai spera să ajungem în recalificări ar trebui ca România să piardă sâmbătă în faţa Olandei. Este aproape un lucru ce ţine de domeniul fantasticului, nici nu vreau să mă gândesc la asta pentru a nu fi apoi şi mai dezamăgit”, a spus Jose Lima.

În prezent ierarhia în REC 2022 este Spania (17 puncte), Georgia (15 puncte), Portugalia (12 puncte), România (9 puncte), Olanda (4 puncte), Rusia (1 punct, descalificată).

În ultima etapă, Olanda va juca cu România, iar Georgia cu Spania.

În cazul foarte probabil al victoriei României în faţa Olandei, ”Stejarii” vor ajunge pe locul 3 care duce în recalificări.

Georgia şi Spania sunt deja calificate la Mondialul francez.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...