Rugby: România, antrenament comun cu Franţa şi meciuri test cu SUA şi Canada

Data:

Echipa naţională de rugby a României va susţine un antrenament comun cu echipa Franţei, pe 22 iunie, la Centru Naţional de Rugby de la Marcoussis, urmând ca în luna iulie să dispute două meciuri test cu selecţionatele SUA şi Canadei, în cadrul turneului de vară, a anunţat, vineri, Federaţia Română de Rugby pe site-ul oficial, scrie Agerpres.

Antrenamentul comun al Franţei şi României va fi deschis publicului, mai multe detalii urmând să fie anunţate în perioada următoare.

Ambele echipe naţionale se pregătesc pentru meciurile pe care le vor disputa în cadrul turneului de vară, ”stejarii” urmând să facă un turneu de două săptămâni în America de Nord unde vor întâlni echipele Statelor Unite (pe 5 iulie, la Chicago) şi Canadei (12 iulie, la Ottawa), iar Franţa va întâlni, într-un turneu în America de Sud, Argentina (6 şi 13 iulie) şi Uruguay (10 iulie).

Naţionala de rugby a României se va afla la Marcoussis între 21-23 iunie.

„Astăzi, când se împlinesc 34 de ani de la victoria României contra Franţei de la Auch suntem bucuroşi să anunţăm acest antrenament comun cu naţionala ‘Cocoşilor’. Este un lucru extraordinar pentru noi să ne putem antrena cu Franţa. Lucrăm intens să reînnodăm o tradiţie veche care a adus multe beneficii rugbyului românesc. Turneul din America de Nord le va oferi jucătorilor români noi şanse de a concura la cel mai înalt nivel cu echipe puternice. Este important pentru echipa noastră tânără să evolueze în cat mai multe astfel de meciuri, astfel încât stafful să poată avea la dispoziţie, anul viitor, cel mai bun lot disponibil pentru calificările de la Cupa Mondială din 2027”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

„Acest antrenament cu adversar, organizat pentru a răspunde nevoii de un antrenament colectiv, reprezintă în egală măsură o oportunitate preţioasă de a reînnoi legăturile cu Federaţia Română de Rugby, care pregăteşte şi ea, la rândul ei, turneul din luna iulie în America de Nord. Această colaborare reîntăreşte angajamentul nostru de a susţine şi de a dezvolta relaţiile internaţionale în lumea rugbyului.”, a afirmat Jean-Marc Lhermet, vicepreşedintele Federaţiei Franceze de Rugby.

În cadrul turneului de vară, România va întâlni în primul meci echipa Statelor Unite ale Americii. Meciul este programat la Chicago pe 5 iulie pe Seatgeek Stadium.

Cele două echipe s-au întâlnit şi anul trecut, în luna august, la Bucureşti, în primul meci de pregătire pe care „stejarii” l-au avut în vederea participării la Cupa Mondială de rugby. Atunci, oaspeţii s-au impus cu 31-17.

„Cele două reprezentative îşi vor disputa şi Pershing Cup, trofeul pus la bătaie de Federaţia Română de Rugby din 2014, în amintirea partidei disputate la Olimpiada Militară, ‘Jocurile InterAliate’, organizată în 1919 de comandantul şef al Forţei Expediţionare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfârşitul Primului Război Mondial. Un meci cu un statut special având în vedere că în acest an se aniversează o sută de ani de la prima medalie olimpică obţinută de sportul românesc, prin echipa de rugby, bronz, în competiţia de la Paris din 1924, România jucând chiar cu SUA”, informează FRR.

În al doilea meci al verii, România va întâlni Canada, pe 12 iulie, la Ottawa, pe TD Place Stadium. Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima dată în 2017, tot într-un meci test, în cadrul unui turneu internaţional pe care România l-a făcut, partida disputată la Edmonton fiind câştigată de România cu 25-9.
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: Belgia e un adversar colosal

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...

Fotbal – EURO 2024: Albanezul Daku regretă scandările de la finalul meciului cu Croaţia

Mirlind Daku, fotbalistul naţionalei Albaniei, şi-a cerut scuze vineri pentru că a proferat scandări îndreptate împotriva Macedoniei de...

Tenis: Germanul Zverev, în semifinale la Halle

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, locul 4 mondial, favorit numărul 2, s-a calificat vineri în semifinalele turneului...

EURO 2024: Jucătorii Ucrainei au arătat o altă stare de spirit, a spus Rebrov după victoria cu Slovacia

Fotbaliştii naţionalei Ucrainei au arătat o altă stare de spirit faţă de meciul pierdut luni împotriva României, a...