Rugby: Fostul internaţional neozeelandez Zac Guildford a fost condamnat pentru înşelăciune

Data:

Zac Guildford, un fost component al naţionalei de rugby a Noii Zeelande (2009-2012), a fost condamnat la nouă luni de detenţie la domiciliu pentru două acuzaţii separate de înşelăciune implicând familia lui şi un prieten, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Guildford, 33 ani, care s-a retras din rugby în 2019, a recunoscut, vineri, în faţa unui tribunal din districtul Masterton că a furat suma de 28.600 dolari americani de la bunicul său prin banking online şi 41.000 de dolari de la un prieten în luna mai din cauza dependenţei lui faţă de jocurile de noroc.

Judecătorul Noel Sainsbury a opinat că în acest caz grav este faptul că acuzatul a înşelat două persoane vulnerabile: ”A fost o încălcare gravă a încrederii şi impactului acestei ofense va dăinui în familie pentru o lungă perioadă de timp”.

Guildford era considerat o mare promisiune a rugby-ului neozeelandez, cu 11 selecţii şi o medalie de aur la rugby în VII la Jocurile Commonwealth 2010, dar problemele lui cu alcoolul, jocurile de noroc şi problemele de sănătate l-au împiedicat să-şi atingă adevăratul potenţial.

Anul trecut, el a primit o sentinţă de doi ani sub supraveghere atentă de către o instanţă din Hamilton, după ce a lovit o femeie în faţă.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Papa Francisc: Dopajul este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului

Papa Francisc a condamnat, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), "dopajul în...

Campbell Johnstone, primul All Black care şi-a dezvăluit homosexualitatea

Campbell Johnstone, fost pilier al All Blacks, şi-a dezvăluit homosexualitatea la televiziunea neozeelandeză, o premieră pentru selecţionata naţională...

John Tavares a disputat al 1.000-lea său meci în NHL

Hocheistul canadian John Tavares, campion olimpic în 2014, a disputat al 1.000-lea său meci în NHL, oferind două...

Giannis Antetokounmpo, autor a 50 de puncte pentru Milwaukee Bucks

Grecul Giannis Antetokounmpo a fost vedeta zilei în NBA), înscriind 50 de puncte pentru Milwaukee Bucks în meciul...