Concluzie juriu: Emiliano Sala, intoxicat cu monoxid de carbon, înainte de prăbuşirea avionului

Data:

Fotbalistul argentinian Emiliano Sala era cel mai probabil ”profund inconştient”, din cauza unei intoxicaţii cu monoxid de carbon, înainte ca avionul care îl transporta la Cardiff să se prăbuşească în Canalul Mânecii în ianuarie 2019, conform verdictului unui juriu care a analizat dovezile prezentate în urma unei anchete, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Un juriu a dat acest verdict, joi, la peste trei ani după accidentul aviatic în care atacantul Emiliano Sala (28 ani) şi pilotul David Ibbotson (59 ani) şi-au pierdut viaţa.

Cei doi se aflau la bordul unui avion privat fără licenţă care se îndrepta spre Cardiff în momentul în care aparatul s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, lângă insula Guernsey, pe 21 ianuarie 2019. Cadavrul pilotului David Ibbotson nu a fost găsit niciodată.

S-a stabilit că avionul s-a rupt în aer, iar cei doi erau inconştienţi din cauza noxelor provenind de la o defecţiune a sistemului de evacuare a fluxurilor de gaze arse.

În februarie, medicul patolog Basil Purdue a susţinut că Sala a murit din cauza unor răni grave la cap şi la piept, în urma accidentului aviatic, dar înaintea morţii sale, fotbalistul s-a confruntat cu „o intoxicaţie severă” cu monoxid de carbon şi ar fi fost „profund inconştient” în momentul impactului aparatului cu apa mării.

David Henderson (67 de ani), intermediarul care organizat zborul, a primit în noiembrie o sentinţă de 18 luni închisoare, fiind găsit vinovat de imprudenţă sau neglijenţă care ar fi pus în pericol aeronava.

”Familia lui Emiliano ar dori să mulţumească legistului şi juriului pentru eforturile lor din acest caz. Ei salută investigaţia amănunţită şi
activitatea diligentă a juriului şi este recunoscătoare pentru oportunitatea ca membrii familiei să participe la audiere de la distanţă din Argentina. Această anchetă a dezvăluit faptele complexe care au condus la moartea prematură a lui Emiliano. Familia observă în special constatările juriului conform cărora este probabil că atât pilotul, cât şi Emiliano au suferit de o intoxicaţie cu monoxid de carbon, că Emiliano era profund inconştient la momentul accidentului şi că intoxicaţia a fost cauzată de o defecţiune la nivelul sistemului de evacuare a aeronavei. De asemenea, familia salută decizia medicului legist de a comunica autorităţilor relevante preocupările sale cu privire la problemele de siguranţă apărute în această anchetă pentru a preveni viitoare decese similare. Nicio familia nu ar trebui să treacă prin durere din cauza unui accident evitabil similar”, a spus avocatul Daniel Machover, de la casa de avocatură Hickman&Rose.

Atacantul născut în Argentina tocmai se transferase de la echipa franceză FC Nantes la formaţia Cardiff City, din prima ligă engleză, în schimbul sumei de 15 milioane de lire sterline.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...