Primul muzeu al fotbalului din România se va deschide în această vară în Centrul Vechi al Capitalei

Data:

Primul muzeu din România dedicat fotbalului va fi inaugurat în această vară în Centrul Vechi al Capitalei, iar fondatorii se aşteaptă la un trafic de aproximativ 100.000 de vizitatori în primele 12 luni de la deschidere, scrie Agerpres.

Costurile de amenajare şi deschidere se ridică la 1,2 milioane euro, din finanţare exclusiv privată.

Football Museum Bucharest va fi amplasat într-o clădire de peste 1.500 mp din zona istorică a Capitalei, cu opt niveluri, şi va găzdui anual multiple colecţii locale şi internaţionale.

„Ideea Football Museum Bucharest s-a născut din pasiunea noastră pentru fotbal şi din dorinţa de a contribui la conservarea patrimoniului fotbalistic românesc şi internaţional. Credem că iubitorii fotbalului din România vor primi cu încântare ideea acestui proiect, mai ales că muzeele dedicate fotbalului sunt un important punct de atracţie pe harta turistică a marilor metropole europene”, a declarat Romeo Bănică, director Executiv Football Museum Bucharest, într-un comunicat remis joi.

Football Museum Bucharest îşi propune să devină o destinaţie de referinţă pe harta turismului românesc, în baza unui proiect amplu de amenajare la standarde europene, fiind localizat într-o clădire din zona istorică a Bucureştiului, complet restaurată.

Muzeul va găzdui colecţii locale şi internaţionale, atât permanente, cât şi temporare, cu valoroase obiecte de patrimoniu.

În plus, fondatorii Football Museum şi-au propus ca fiecare lansare şi eveniment să fie susţinute şi de prezenţa unora dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului mondial. Nu în ultimul rând, spaţiile expoziţionale vor fi amenajate în baza unui proiect de design adaptat noilor tehnologii.

„Ne dorim să colaborăm cu toate instituţiile locale şi internaţionale interesate de proiect pentru a susţine conservarea şi punerea în valoare a acestor obiecte de patrimoniu, oferind în acelaşi timp o experienţă la nivel european vizitatorilor români şi străini. Din acest punct de vedere, considerăm proiectul oportun atât pentru fotbalul românesc, cât şi pentru potenţialul turistic al Capitalei”, a adăugat Romeo Bănică.

Pe lângă spaţiul expoziţional, Football Museum Bucharest va include spaţii de evenimente, bistro/football pub, cafenea şi fan shop, aflate permanent la dispoziţia vizitatorilor expoziţiei şi a celor care caută modalităţi diferite de petrecere a timpului liber în Centrul Vechi al Capitalei.

Organizatorii pregătesc, de asemenea, un plan de evenimente complet inedite care să îmbogăţească experienţa vizitatorilor şi partenerilor muzeului şi să menţină activ interesul comunităţii.

„Ne propunem ca Football Museum Bucharest să devină un hub pentru cei care împărtăşesc pasiunea pentru acest sport, de la jucătorii de fotbal sau colecţionari până la comunităţile de e-sports. Pe lângă investiţii în clădire şi experienţe, susţinem acest proiect cu o echipă care reuneşte profesionişti cu multă experienţă în domeniile marketingului sportiv, organizării de evenimente şi conservării de patrimoniu sportiv. Decizia de a avansa cu această investiţie a venit după consultări cu o serie de experţi în zonele sportului, turismului şi antreprenoriatului, profesionişti care au subliniat oportunitatea unui asemenea proiect şi impactul pozitiv în dezvoltarea comunităţii locale”, a declarat Bogdan Popescu, unul dintre cei doi fondatori ai Football Museum Bucharest. Informaţii suplimentare despre proiect şi evoluţia acestuia vor fi disponibile pe www.footballmuseum.ro şi pe pagina de Facebook Football Museum Bucharest.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Filip Jianu a pierdut în ultimul tur al calificărilor la Sofia

Filip Cristian Jianu a fost învins de francezul Ugo Humbert, cu 6-3, 7-6 (3), în ultima rundă a...

Novak Djokovic ar vrea să-i aibă alături pe marii săi rivali atunci când va spune adio tenisului

Novak Djokovic a afimat că şi-ar dori să-i aibă alături pe marii săi rivali în momentul în care...

RogerFederer va fi prezent la Laver Cup 2023, dar nu ca jucător

Roger Federer, care s-a retras recent din circuitul profesionist de tenis, a confirmat că va participa la ediţia...

Ministerul Sportului a alocat un milion de lei pentru finalizarea bazinului olimpic de înot din Baia Mare

Ministerul Sportului a alocat suma de 1.014.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic de înot din...