Preşedintele Comitetului organizator al JO 2024 asigură că dosarul „baschet” avansează

Data:

Preşedintele Comitetului organizator al Jocurilor Olimpice de vară din 2024, Tony Estanguet, a dat asigurări, marţi, la Marsilia, că lucrurile avansează „mai degrabă bine” în dosarul turneului olimpic de baschet, după ce mai mulţi sportivi au deplâns faptul că ar fi nevoiţi să joace meciuri pe un teren din parcul Expoziţiilor, în faţa Palatului Versailles, informează AFP, citat de Agerpres.

„Găsim soluţiile potrivite. Fiecare are rolul său şi căutăm cele mai bune condiţii de reuşită pentru fiecare sport. Dar, global, lucrurile avansează mai degrabă bine”, a declarat Tony Estanguet cu ocazia unei vizite la Marsilia.

„Avem un contact constant cu Federaţia internaţională de baschet. Avem un oarecare număr de reuniuni în această săptămână pentru a continua să ne îmbunătăţim dosarul baschet”, a adăugat el.

Mai mulţi jucători francezi, între care Evan Fournier, au criticat în ultimele zile decizia de a menţine meciurile din prima fază a turneului olimpic în Sala 6 din Parcul Expoziţiilor de la Poarta Versailles.

„Cum am putea accepta să vedem ca baschetul, cel mai popular sport colectiv de la Jocurile Olimpice, să fie trimis în Parcul Expoziţiilor? Pentru că plafonul este prea jos, iar sala nu este adaptată”, a scris pe contul său de Twitter jucătorul echipei New York Knicks, care a cucerit medalia de argint cu echipa Franţei la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...