Preşedintele Comitetului organizator al JO 2024 asigură că dosarul „baschet” avansează

Data:

Preşedintele Comitetului organizator al Jocurilor Olimpice de vară din 2024, Tony Estanguet, a dat asigurări, marţi, la Marsilia, că lucrurile avansează „mai degrabă bine” în dosarul turneului olimpic de baschet, după ce mai mulţi sportivi au deplâns faptul că ar fi nevoiţi să joace meciuri pe un teren din parcul Expoziţiilor, în faţa Palatului Versailles, informează AFP, citat de Agerpres.

„Găsim soluţiile potrivite. Fiecare are rolul său şi căutăm cele mai bune condiţii de reuşită pentru fiecare sport. Dar, global, lucrurile avansează mai degrabă bine”, a declarat Tony Estanguet cu ocazia unei vizite la Marsilia.

„Avem un contact constant cu Federaţia internaţională de baschet. Avem un oarecare număr de reuniuni în această săptămână pentru a continua să ne îmbunătăţim dosarul baschet”, a adăugat el.

Mai mulţi jucători francezi, între care Evan Fournier, au criticat în ultimele zile decizia de a menţine meciurile din prima fază a turneului olimpic în Sala 6 din Parcul Expoziţiilor de la Poarta Versailles.

„Cum am putea accepta să vedem ca baschetul, cel mai popular sport colectiv de la Jocurile Olimpice, să fie trimis în Parcul Expoziţiilor? Pentru că plafonul este prea jos, iar sala nu este adaptată”, a scris pe contul său de Twitter jucătorul echipei New York Knicks, care a cucerit medalia de argint cu echipa Franţei la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: E nevoie obligatoriu de o reconfirmare a mea din partea federaţiei

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, după ce prima...

George Puşcaş: Trebuie să dăm continuitate jocului de astăzi

Atacantul George Puşcaş a declarat la finalul partidei cu Bosnia-Herţegovina, din Liga Naţiunilor la fotbal, scor 4-1, că...

Filip Jianu a pierdut în ultimul tur al calificărilor la Sofia

Filip Cristian Jianu a fost învins de francezul Ugo Humbert, cu 6-3, 7-6 (3), în ultima rundă a...

Novak Djokovic ar vrea să-i aibă alături pe marii săi rivali atunci când va spune adio tenisului

Novak Djokovic a afimat că şi-ar dori să-i aibă alături pe marii săi rivali în momentul în care...