Preşedintele Comitetului organizator al JO 2024 asigură că dosarul „baschet” avansează

Data:

Preşedintele Comitetului organizator al Jocurilor Olimpice de vară din 2024, Tony Estanguet, a dat asigurări, marţi, la Marsilia, că lucrurile avansează „mai degrabă bine” în dosarul turneului olimpic de baschet, după ce mai mulţi sportivi au deplâns faptul că ar fi nevoiţi să joace meciuri pe un teren din parcul Expoziţiilor, în faţa Palatului Versailles, informează AFP, citat de Agerpres.

„Găsim soluţiile potrivite. Fiecare are rolul său şi căutăm cele mai bune condiţii de reuşită pentru fiecare sport. Dar, global, lucrurile avansează mai degrabă bine”, a declarat Tony Estanguet cu ocazia unei vizite la Marsilia.

„Avem un contact constant cu Federaţia internaţională de baschet. Avem un oarecare număr de reuniuni în această săptămână pentru a continua să ne îmbunătăţim dosarul baschet”, a adăugat el.

Mai mulţi jucători francezi, între care Evan Fournier, au criticat în ultimele zile decizia de a menţine meciurile din prima fază a turneului olimpic în Sala 6 din Parcul Expoziţiilor de la Poarta Versailles.

„Cum am putea accepta să vedem ca baschetul, cel mai popular sport colectiv de la Jocurile Olimpice, să fie trimis în Parcul Expoziţiilor? Pentru că plafonul este prea jos, iar sala nu este adaptată”, a scris pe contul său de Twitter jucătorul echipei New York Knicks, care a cucerit medalia de argint cu echipa Franţei la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...