Preşedintele Comitetului organizator al JO 2024 asigură că dosarul „baschet” avansează

Data:

Preşedintele Comitetului organizator al Jocurilor Olimpice de vară din 2024, Tony Estanguet, a dat asigurări, marţi, la Marsilia, că lucrurile avansează „mai degrabă bine” în dosarul turneului olimpic de baschet, după ce mai mulţi sportivi au deplâns faptul că ar fi nevoiţi să joace meciuri pe un teren din parcul Expoziţiilor, în faţa Palatului Versailles, informează AFP, citat de Agerpres.

„Găsim soluţiile potrivite. Fiecare are rolul său şi căutăm cele mai bune condiţii de reuşită pentru fiecare sport. Dar, global, lucrurile avansează mai degrabă bine”, a declarat Tony Estanguet cu ocazia unei vizite la Marsilia.

„Avem un contact constant cu Federaţia internaţională de baschet. Avem un oarecare număr de reuniuni în această săptămână pentru a continua să ne îmbunătăţim dosarul baschet”, a adăugat el.

Mai mulţi jucători francezi, între care Evan Fournier, au criticat în ultimele zile decizia de a menţine meciurile din prima fază a turneului olimpic în Sala 6 din Parcul Expoziţiilor de la Poarta Versailles.

„Cum am putea accepta să vedem ca baschetul, cel mai popular sport colectiv de la Jocurile Olimpice, să fie trimis în Parcul Expoziţiilor? Pentru că plafonul este prea jos, iar sala nu este adaptată”, a scris pe contul său de Twitter jucătorul echipei New York Knicks, care a cucerit medalia de argint cu echipa Franţei la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...