MotoGP: Marc Marquez şi-a îmbunătăţit problemele de vedere, dar nu va concura în Marele Premiu al Argentinei

Data:

Pilotul spaniol Marc Marquez (Honda), sextuplu campion mondial la clasa MotoGP, nu va concura în Marele Premiu al Argentinei de la sfârşitul acestei săptămâni, deşi prezintă o îmbunătăţire a diplopiei (vedere dublă) după efectuarea unui nou control medical la Spitalul Clinic din Barcelona, după ce a suferit o căzătură la sesiunea de încălzire dinaintea Marelui Premiu al Indoneziei, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Medicul său oftamolog, Bernat Sanchez Dalmau, a dat asigurări că diplopia pilotului catalan al team-ului Repsol Honda se îmbunătăţeşte de manieră „notabilă” şi a reafirmat că „progresia vederii sale este mult mai bună”.

„Recuperarea nu este completă şi Marc Marquez trebuie să urmeze îndrumările terapeutice”, a precizat medicul.

După primele analize efectuate în Indonezia, care au exclus leziuni grave, Marquez a resimţit un disconfort vizual în timpul călătoriei spre Spania. Din acest motiv, el l-a revăzut pe oftalmologul Bernat Sanchez Dalmau, care a confirmat o recidivă a diplopiei de care Marquez a suferit în noiembrie 2021 şi anterior în 2011.

După accidentul din Indonezia, echipa medicală de la MotoGP a confirmat că Marquez a suferit o comoţie cerebrală şi mai multe politraumatisme înainte de a fi transferat la spitalul din Mataram, capitala insulei Lombok, unde a fost supus unui control medical mai exhaustiv şi unei tomografii, care e exclus răni grave. Ca măsură de precauţie, echipa medicală MotoGP împreună cu echipa Repsol Honda au decis de comun acord că pilotul să nu ia parte la cursă.

În prima cursă din acest sezon, în Qatar, Marquez s-a clasat pe locul cinci.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

David Popovici, despre posibilitatea de a pleca din ţară: Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul

Dublul campion mondial şi european la înot David Popovici a afirmat, referitor la posibilitatea ca el să plece...

Mihai Covaliu: Nu ştiu în scrimă să mai fi avut un astfel de caz de dopaj precum al Mariei Boldor

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc...

România, locul 4 la snowboard la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023

Echipa de snowboard a României a reușit o performanță extraordinară în a cincea zi a Festivalului Olimpic al...

Ladislau Boloni: Metz rămâne un club care formează jucători

FC Metz rămâne un club care formează jucători, a declarat românul Ladislau Boloni, antrenorul echipei franceze, în opinia...