MotoGP: Dispozitivele de reglare a înălţimii în timpul curselor vor fi interzise din 2023

Data:

Dispozitivele de reglare a înălţimii în timpul curselor nu vor mai fi permise pe motocicletele de la clasa regină (MotoGP) a Campionatului mondial de motociclism viteză, începând cu 2023, ca urmare a solicitării mai multor piloţi de a se interzice această tehnologie, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Dispozitivul, testat în premieră de Ducati, permite pilotului să coboare partea frontală sau spatele motocicletei în curbe, ceea ce permite o viteză mai mare la ieşirea din viraj. Din acest motiv, vitezele au ajuns la un nivel periculos, iar piloţi ca Fabio Quartararo, Joan Mir şi Marc Marquez s-au opus acestei tehnologii.

”Delegaţii Comisiei Grand Prix au fost rugaţi să ia în considerare două propuneri alternative pe această temă. Ambele au avut ca obiectiv prevenirea unei îmbunătăţiri ulterioare ale performanţei şi creşterea costurilor de dezvoltare. După examinarea propunerilor, regulamentul a fost aprobat în unanimitate. Utilizarea oricărui dispozitiv care modifică sau ajustează înălţimea părţii frontale a motocicletei în timp ce aceasta se mişcă este interzisă”, se arată într-un comunicat.

Comisia a adăugat că dispozitivele „holeshot” vor fi permise, totuşi. Dispozitivul permite piloţilor să coboare spatele motocicletei înainte de începerea cursei, coborându-şi astfel centrul de greutate şi ajutându-i să accelereze mai repede de pe liniile drepte.

Sursa: Agerpres.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: România, antrenament comun cu Franţa şi meciuri test cu SUA şi Canada

Echipa naţională de rugby a României va susţine un antrenament comun cu echipa Franţei, pe 22 iunie, la...

Volei feminin: România, o nouă victorie în Golden League

Naţionala feminină de volei a României a învins echipa Azerbaidjanului cu scorul de 3-0 (25-19, 25-15, 25-10), vineri,...

Tenis: Gabi Boitan, în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti

Tenismanul Gabi Adrian Boitan, al doilea favorit, s-a calificat în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti, Ioana Cup,...

Fotbal: FC Botoşani se menţine în Superligă

FC Botoşani îşi păstrează locul în Superliga de fotbal a României, după ce a învins-o pe CS Mioveni...