Ministrul Sportului, Eduard Novak, anunţă sancţiuni cu interzicerea de pe stadioane pentru scandări rasiste şi xenofobe

Data:

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, joi, că îşi doreşte ca în scurt timp să fie adoptată o lege prin care scandările rasiste sau xenofobe pe stadioane să fie sancţionate cu interzicerea suporterilor respectivi pe arenele sportive, scrie Agerpres.

„Se poate face o lege, atât noi cât şi federaţia trebuie să fim mult mai fermi. Noi chiar vom reactiva comisia noastră de abuzuri şi îmi doresc ca în viitorul apropiat aceste lucruri să fie mult mai drastic reglementate şi să terminăm odată, pentru că nu arată bine deloc. Afectează sportul în primul rând, este discriminatoriu, şi uitaţi-vă că suporterii merg în Andorra şi se bat între ei. Vorbim despre un grup de oameni despre care nu am ce comenta. Important este că până acum totul a fost sub preş şi a fost linişte. Mă bucur de acea acţiune arbitrului de la Sepsi – Craiova, că a făcut acest pas. Ne dorim şi cred că şi domnul Burleanu îşi doreşte acelaşi lucru… Pentru că aceste acţiuni nu transmit deloc un mesaj favorabil, nici sportului, şi trebuie rezolvate. În viitorul apropiat, anul acesta, sau în doi ani, trebuie reglementat şi aplicat. Prin sancţiuni şi interzicerea pe stadion”, a declarat Novak la Gala Trofeelor Alexandrion.

În ceea ce priveşte stadioanele noi construite în ultima perioadă, Novak a spus că „Arcul de Triumf”, este „pe plus”, spre deosebire de stadionul Steaua, unde joacă doar echipa de fotbal din Liga a II-a.

„Pe o arenă precum Arcul de Triumf doar gazonul costă 30.000 de euro şi trebuie administrată astfel încât măcar costurile să iasă. Acum joacă Dinamo, o să joace Steaua (FCSB), avem şi alte evenimente şi suntem pe plus la Arcul de Triumf, şi are loc şi Rapid. Aşa trebuie administrat. La stadionul Steaua cine plăteşte? Statul plăteşte. Sper să se schimbe atitudinea şi la un moment dat să se uite în bugetul clubului, să vadă ce fac cu banii aceia”, a afirmat ministrul.

Întrebat dacă a discutat cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale în privinţa acestui aspect, Novak a spus: „Am foarte multe de discutat. Dar Ministerul Sportului trebuie să cuprindă tot ce înseamnă sport în România. Nu se poate ca cinci ministere să conducă paralel sportul în România. Nu avem control efectiv, avem Ministerul Educaţiei, Interne, Apărare, deci fiecare pe felia lui. Nu este în regulă. Cu noua lege a sportului trebuie reglementat acest lucru”.

Prezent la Gala Trofeelor Alexandrion, Eduard Novak a afirmat că tinerii sportivi merită să primească recunoştinţă pentru că sunt buni ambasadori pentru România: „Cred că sportivii merită această recunoştinţă, pentru că sunt cei mai buni ambasadori ai noştri şi trebuie să îi sărbătorim. Şi nu numai ei, ci pe toţi cei care lucrează pentru ei. Eu am venit special pentru aceşti juniori”.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi tinerii sportivi Sabina Petrache (lupte), Jennifer-Ştefania Dossey (atletism), Mirela Cojocaru (judo), Radu Niţu (scrimă), Luca Pojar (nataţie), lotul echipei naţionale feminine de polo pe apă, reprezentat de Teodora Pisaroschi, Miruna Lehaci (şah), Florin Ioniţă (box) şi Anastasia Stancu (gimnastică). Premiul special a fost oferit Kassandrei Rotariu, fiica fostului internaţional Iosif Rotariu.
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: România, antrenament comun cu Franţa şi meciuri test cu SUA şi Canada

Echipa naţională de rugby a României va susţine un antrenament comun cu echipa Franţei, pe 22 iunie, la...

Volei feminin: România, o nouă victorie în Golden League

Naţionala feminină de volei a României a învins echipa Azerbaidjanului cu scorul de 3-0 (25-19, 25-15, 25-10), vineri,...

Tenis: Gabi Boitan, în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti

Tenismanul Gabi Adrian Boitan, al doilea favorit, s-a calificat în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti, Ioana Cup,...

Fotbal: FC Botoşani se menţine în Superligă

FC Botoşani îşi păstrează locul în Superliga de fotbal a României, după ce a învins-o pe CS Mioveni...