Mihai Covaliu: Anul trecut toată lumea a văzut că se poate, rezultatele trebuie confirmate în 2023

Data:

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, că rezultatele bune obţinute de sportivii români anul trecut au demonstrat tutoror că „se poate” şi că în 2023 performanţele ar trebui confirmate în perspectiva participării la Jocurile Olimpice de la Paris, anunță Agerpres.

„Sportivii merită un astfel de eveniment, mai ales după un an 2022 în care am avut rezultate frumoase, cu titluri mondiale, un an în care, sper eu, că toată lumea a văzut că se poate. Mai ales că sportivii şi federaţiile au obţinut rezultate foarte frumoase, care trebuie confirmate în 2023”, a declarat Covaliu.

Oficialul COSR afirmă că rezultatele din acest an vor conta foarte mult având în vedere că sunt puncte care vor contribui la calificările la JO 2024.

„Încep calificările, toate aceste rezultate încep să adune, sunt puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice şi în concluzie anul 2023 va fi unul foarte, foarte important. Nu este nicio presiune pe ei. Sportul de performanţă se face tot timpul cu presiune şi dacă ne dorim să ajungem pe culmi trebuie să facem faţă şi acestei presiuni”, a mai spus Covaliu.

„Gala Sportivul Anului 2022”, organizată de Ministerul Sportului, este un eveniment în cadrul căruia sunt premiaţi cei mai buni performeri ai anului trecut.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...