Mihai Covaliu: Anul trecut toată lumea a văzut că se poate, rezultatele trebuie confirmate în 2023

Data:

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, că rezultatele bune obţinute de sportivii români anul trecut au demonstrat tutoror că „se poate” şi că în 2023 performanţele ar trebui confirmate în perspectiva participării la Jocurile Olimpice de la Paris, anunță Agerpres.

„Sportivii merită un astfel de eveniment, mai ales după un an 2022 în care am avut rezultate frumoase, cu titluri mondiale, un an în care, sper eu, că toată lumea a văzut că se poate. Mai ales că sportivii şi federaţiile au obţinut rezultate foarte frumoase, care trebuie confirmate în 2023”, a declarat Covaliu.

Oficialul COSR afirmă că rezultatele din acest an vor conta foarte mult având în vedere că sunt puncte care vor contribui la calificările la JO 2024.

„Încep calificările, toate aceste rezultate încep să adune, sunt puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice şi în concluzie anul 2023 va fi unul foarte, foarte important. Nu este nicio presiune pe ei. Sportul de performanţă se face tot timpul cu presiune şi dacă ne dorim să ajungem pe culmi trebuie să facem faţă şi acestei presiuni”, a mai spus Covaliu.

„Gala Sportivul Anului 2022”, organizată de Ministerul Sportului, este un eveniment în cadrul căruia sunt premiaţi cei mai buni performeri ai anului trecut.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Şah: Marele Maestru Internaţional Florin Gheorghiu – Conducerea comunistă a refuzat propunerea de a fi elevul lui Botvinnik la Moscova

Marele Maestru Internaţional Florin Gheorghiu, a afirmat, marţi, în cadrul Galei "Seniori de Colecţie", că regimul comunist din...

Handbal masculin: Dinamo a învins-o clar pe CSM Constanţa în EHF European League

CS Dinamo Bucureşti a învins-o pe CSM Constanţa cu scorul de 33-25 (16-11), marţi seara, în deplasare, într-un...

Fotbal: Oţelul Galaţi – CFR Cluj 2-2, în Superligă

Oţelul Galaţi a terminat la egalitate cu CFR Cluj, 2-2 (1-1), marţi seara, pe teren propriu, într-un meci...

Fotbal: Antrenorul Giovanni Costantino, demis de la FCU Craiova

Antrenorul italian Giovanni Costantino a fost demis, marţi de la echipa FCU Craiova, după egalul cu Politehnica Iaşi (1-1),...